
Forberedelsestid: 10 min. Bagetid: 45 min. Portioner: 12
# Ingredienser
2,4 dl flormelis
1,2 dl smeltet smør
1 tsk vaniljeekstrakt
1 pakke (440 g)
citronkageblanding
500 g Lemon-curd-fyld
(se nederst)
225 g flødeost,
blødgjort
Valgfrit: flødeskum
eller flormelis til pynt
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 175
°C.
Smør et 23x33 cm
ildfast fad let, eller spray det med non-stick bagespray.
Ingredienserne lægges
i lag:
Fordel citronkageblanding
jævnt i bunden af det forberedte ildfaste fad.
Fordel Lemon-curd-fyld
jævnt over tærtefyldet. Rør ikke rundt.
I en mellemstor skål
piskes den blødgjorte flødeost, flormelis og
vaniljeekstrakt
sammen, indtil blandingen er glat og cremet.
Fordel blandingen over
Lemon-curd-fyldet.
Dryp det smeltede smør
jævnt over hele formen,
og sørg for, at det
dækker så meget som muligt.
Sæt bageformen i den
forvarmede ovn og bag i 40-45 min, eller
indtil toppen er
gyldenbrun, og kanterne bobler.
Lad kagen køle af i
mindst 15 min før servering.
Serveres varm eller
ved stuetemperatur.
TIPS
For ekstra smag,
tilsæt et drys citronskal ovenpå før servering.
Passer vidunderligt
med en klat flødeskum eller et drys flormelis.
Nyd denne syrlige,
cremede og søde dessert, der er lige så nem,
som den er lækker.
Lemon-curd-fyld:
3 citroner skal og saft af
4 spsk honning
2 æg
2 æggeblommer
50 g smør
Kom citronskal og -saft, honning, æg og æggeblommer i en
kasserolle.
Pisk det godt sammen med et piskeris.
Opvarm derefter langsomt kasserollen, imens du pisker
konstant.
Massen vil blive tyk som yoghurt.
Tag kasserollen af varmen, når massen når kogepunktet, og
smag til med honning, så den er tilpas sød.
Tilsæt smør i mindre tern, og rør rundt, indtil det er
smeltet.
Opdateret: 29/11/2025