
Tid: 20 min. I alt 1 time. ca. 60 stk.
# Ingredienser
170 g (2 dl) sukker
2 æg
100 g smeltet smør
100 g smeltet chokolade
100 g (1 dl + 4 spsk) mel
1 tsk bagepulver
25-50 g (½-1 dl) hakkede nøddekerner
Firkantet form, 20 X 30 cm evt. et ildfast fad
* Tilberedning
Tænd ovnen og indstil den på 175°C.
Smør formen med smeltet smør og drys med sigtet rasp.
Rør sukker og æg godt. Smelt smørret og lad det afsvale.
Smelt chokoladen og rør den og smørret i æggesnapsen.
Bland mel og bagepulver og rør det i dejen.
Hæld dejen i formen og drys hakkede nøddekerner over.
Sæt formen på ovnristen midt i ovnen ved 175°C i 30-40 min.
Lad kagen afkøle lidt, ca. 10 min, i formen.
Skær kagen ud i firkanter og lad dem yderligere afkøle lidt,
før de forsigtigt tages ud og afkøles på bagerist.
Disse kager falder lidt sammen og er faktisk en mellemting
mellem et stykke konfekt og en småkage.
VARIATION 1:
Nougatkager: ca. 50-60 stk.
200 g smør
150 g (1¼ dl) sukker
2 små æg
100 g iskold blød nougat
200 g (3 dl + 2 spsk) mel.
Blødgjort smør og sukker røres godt.
Let sammenpiskede æg tilsættes lidt efter lidt.
Iskold, blød nougat skæres i små terninger og blandes med
melet.
Denne blanding røres i dejen, som sættes koldt 20 min.
Bageplader beklædes med bagepapir.
Dejen sættes på plader med to teskeer i små toppe med god
afstand, da kagerne flyder ud.
De bages på øverste ribbe ved 200°C i 7-10 min. Afkøles på
bagerist.
VARIATION 2:
Nemme havregrynskager
4 dl havregryn
1½ dl sukker
5 smuttede, fin revne mandler
150 g smør.
Alle ingredienser æltes sammen. Dejen fordeles på en
velsmurt bageplade.
Det behøver ikke at være i et jævnt lag, for dejen flyder ud
og fordeler sig.
Smør ikke dejen helt ud til kanten af pladen. Her kan ikke
bruges bagepapir.
Bages på øverste ribbe i ovnen ved 175°C til kagen er
gylden, 10-12 min.
Kagen skæres ud i firkanter, mens den endnu er varm.
Afkøler lidt, inden småkagerne forsigtigt lægges til
afkøling på bagerist.
TIPS:
Det kan ikke betale sig at lade småkager tage plads op i
dybfryseren da de har lang holdbarhed, ca. 1 md. i en tætsluttende dåse.
Opdateret: 28/09/2025