Chokolade snitter

Chokolade snitter

 
Tid: 20 min. I alt 1 time. ca. 60 stk.

 
# Ingredienser
170 g (2 dl) sukker
2 æg
100 g smeltet smør
100 g smeltet chokolade
100 g (1 dl + 4 spsk) mel
1 tsk bagepulver
25-50 g (½-1 dl) hakkede nøddekerner

 
Firkantet form, 20 X 30 cm evt. et ildfast fad

 
* Tilberedning
Tænd ovnen og indstil den på 175°C.
Smør formen med smeltet smør og drys med sigtet rasp.
Rør sukker og æg godt. Smelt smørret og lad det afsvale.
Smelt chokoladen og rør den og smørret i æggesnapsen.
Bland mel og bagepulver og rør det i dejen.
Hæld dejen i formen og drys hakkede nøddekerner over.
Sæt formen på ovnristen midt i ovnen ved 175°C i 30-40 min.
Lad kagen afkøle lidt, ca. 10 min, i formen.
Skær kagen ud i firkanter og lad dem yderligere afkøle lidt, før de forsigtigt tages ud og afkøles på bagerist.
Disse kager falder lidt sammen og er faktisk en mellemting mellem et stykke konfekt og en småkage.

 
VARIATION 1:

 
Nougatkager: ca. 50-60 stk.
200 g smør
150 g (1¼ dl) sukker
2 små æg
100 g iskold blød nougat
200 g (3 dl + 2 spsk) mel.

 
Blødgjort smør og sukker røres godt.
Let sammenpiskede æg tilsættes lidt efter lidt.
Iskold, blød nougat skæres i små terninger og blandes med melet.
Denne blanding røres i dejen, som sættes koldt 20 min.
Bageplader beklædes med bagepapir.
Dejen sættes på plader med to teskeer i små toppe med god afstand, da kagerne flyder ud.
De bages på øverste ribbe ved 200°C i 7-10 min. Afkøles på bagerist.

 
VARIATION 2:

 
Nemme havregrynskager
4 dl havregryn
1½ dl sukker
5 smuttede, fin revne mandler
150 g smør.

 
Alle ingredienser æltes sammen. Dejen fordeles på en velsmurt bageplade.
Det behøver ikke at være i et jævnt lag, for dejen flyder ud og fordeler sig.
Smør ikke dejen helt ud til kanten af pladen. Her kan ikke bruges bagepapir.
Bages på øverste ribbe i ovnen ved 175°C til kagen er gylden, 10-12 min.
Kagen skæres ud i firkanter, mens den endnu er varm.
Afkøler lidt, inden småkagerne forsigtigt lægges til afkøling på bagerist.

 
TIPS:
Det kan ikke betale sig at lade småkager tage plads op i dybfryseren da de har lang holdbarhed, ca. 1 md. i en tætsluttende dåse.

 


 

Opdateret: 28/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙