Blåbærtærte

Blåbærtærte

 
Til én portion

 
# Ingredienser
1 kop friske eller frosne blåbær
1 spsk ahornsirup
1 tsk citronsaft
1/4 tsk kanel
1/4 kop havregryn
1 spsk mandelmel
1 spsk smeltet kokosolie
1 spsk brunt sukker eller kokossukker
1/4 tsk vaniljeekstrakt
En knivspids salt

 
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 175 °C.
Bland blåbær, ahornsirup, citronsaft og kanel i en lille skål.
Bland godt og hæld det i et lille ildfast fad eller en ovnfast form.
Bland havregryn, mandelmel, smeltet kokosolie, brunt sukker,
vaniljeekstrakt og salt i en anden skål, indtil det er smuldrende.
Drys havregrynsblandingen jævnt over blåbærrene.
Bag i 25-30 min, eller indtil toppen er gyldenbrun, og
blåbærrene bobler.
Lad dem køle af i et par minutter før servering.

 
Bemærkninger
For en mere cremet konsistens, server med en klat yoghurt eller vaniljeis.
For at tilføje en nøddeagtig smag, bland hakkede nødder som
mandler eller valnødder i toppingen.



 

Opdateret: 01/12/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙