
Til én portion
# Ingredienser
1 kop friske eller
frosne blåbær
1 spsk ahornsirup
1 tsk citronsaft
1/4 tsk kanel
1/4 kop havregryn
1 spsk mandelmel
1 spsk smeltet
kokosolie
1 spsk brunt sukker
eller kokossukker
1/4 tsk
vaniljeekstrakt
En knivspids salt
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 175
°C.
Bland blåbær,
ahornsirup, citronsaft og kanel i en lille skål.
Bland godt og hæld det
i et lille ildfast fad eller en ovnfast form.
Bland havregryn,
mandelmel, smeltet kokosolie, brunt sukker,
vaniljeekstrakt og
salt i en anden skål, indtil det er smuldrende.
Drys
havregrynsblandingen jævnt over blåbærrene.
Bag i 25-30 min,
eller indtil toppen er gyldenbrun, og
blåbærrene bobler.
Lad dem køle af i et
par minutter før servering.
Bemærkninger
For en mere cremet
konsistens, server med en klat yoghurt eller vaniljeis.
For at tilføje en
nøddeagtig smag, bland hakkede nødder som
mandler eller
valnødder i toppingen.
Opdateret: 01/12/2025