Baklava-muffins

Baklava-muffins

 
12 portioner

 
# Ingredienser:
2 kopper hvedemel
1 kop sukker
1 spsk bagepulver
1/2 tsk salt
1 tsk stødt kanel
1/2 tsk stødt muskatnød
1/2 kop usaltet smeltet smør
1 kop mælk
2 store æg
1 tsk vaniljeekstrakt
1 kop hakkede valnødder eller pistacienødder
1/2 kop honning
1/4 kop vand
1 spsk citronsaft

 
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 175°C, og beklæd 12 muffinforme med papirforme.
I en skål piskes mel, sukker, bagepulver, salt, kanel og muskatnød sammen.
I en anden skål blandes det smeltede smør, mælk, æg og vaniljeekstrakt.
Bland godt.
Hæld de våde ingredienser i de tørre ingredienser, og rør, indtil det lige er blandet.
Vend de hakkede nødder i.
Fordel dejen jævnt i muffinformene, og fyld hver form ca. 2/3 op.
Bag i 18-20 min eller indtil en tandstik stukket i midten kommer ren ud.
Mens muffinsene bager, tilberedes honningsiruppen.
Bland honning, vand og citronsaft i en lille gryde.
Bring det i kog ved middel varme og kog i 5 min.
Tag dem af varmen og lad dem køle lidt af.
Når muffinsene er færdigbagte, tages de ud af ovnen og
lad dem køle af i formen i 5 min. Læg dem derefter over på en rist.
Mens muffinsene stadig er varme, dryppes honningsiruppen over toppen
af hver muffin, så den kan trække ind.
Serveres varm eller ved stuetemperatur.

 
TIPS
For en fyldigere smag kan du prøve at tilføje en knivspids stødte nelliker til dejen.
Du kan også erstatte nødderne med dine yndlingstørrede frugter, såsom
hakkede tørrede abrikoser eller figner, for et frugtagtigt twist.

 
Baklava er meget sødt bagværk, som er udbredt i mange mellemøstlige nationer og
balkanlandene, og mange af disse lande hævder oprindelsen til deres nationale køkken.

 


 

Opdateret: 01/12/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙