
Tid: 30 min. I alt 1 time 30 min. ca 100 stk.
# Ingredienser
200 g smør
300 g (5 dl) mel
100 g (2 dl) sigtet flormelis
reven skal af 2 appelsiner
1-2 spsk fløde
PENSLING:
Fløde
PYNT:
Perlemelis
* Tilberedning
findel koldt smør og smuldr det i melet.
Tilsæt flormelis og reven appelsinskal og saml dejen med
fløde.
Læg den koldt ca. 1 time.
Udrul dejen på et let melet bord til en ca. 1 cm tyk stang.
Pensl dejen med fløde og drys perlemelis over.
Tryk sukkeret let ned i dejen ved at rulle kagerullen let
over.
Tænd ovnen og indstil den på 225°C.
Udskær dejen i stænger, ca. 1½ x 5 cm,
og sæt kagerne på
bageplade beklædt med bagepapir.
Kagerne flyder næsten ikke ud.
Bag kagerne på øverste ribbe i ovnen ved 225°C i 8-12 min.
De skal være let gyldne og gennembagte.
Tag straks kagerne af og afkøl dem på en bagerist.
VARIATION:
Kanelstænger ca.
130 stk.
125 g smør
250 g mel
175 g lys farin
1 spsk kanel
1 æg
Pensling: sammenpisket æg.
Pynt: kanelsukker.
Smørret findeles og smuldres i melet.
Sukker og kanel tilsættes og dejen samles med ægget.
Dejen lægges koldt ca. 1 time.
Den udrulles tyndt på et melet bord og udskæres med
klejnespore i stænger på ca. 2x8 cm.
Kagerne pensles med sammenpisket æg og drysses med
kanelsukker.
Kagerne lægges på bageplader beklædt med bagepapir. De
flyder ikke ud.
De bages på øverste ribbe ved 200°C i ca. 8 min, til de er
gennembagte.
Tages straks af pladen og afkøles på bagerist.
TIPS:
Det kan ikke betale sig at dybfryse småkager, da de har lang
holdbarhed i en tætsluttende dåse, ca.1 md.
Opdateret: 28/09/2025