Tid: 15 min. Samlet tid: 35 min. 250 kcal. 12 cupcakes
# Ingredienser
1½ tsk bagepulver
¼ tsk salt
¼ kop sukker
½ kop smeltet usaltet
smør
½ kop brunt sukker
8-10
maraschino-kirsebær, halverede
1 dåse (20 oz)
ananasringe, drænet (gem saften)
1½ kop hvedemel
2 store æg
½ kop mælk (brug
ananasjuice for ekstra smag)
1 tsk vaniljeekstrakt
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 175
°C og beklæd en muffinform med papir cupcakeforme.
I en lille skål
blandes smeltet smør og brunt sukker.
Fordel blandingen i
bunden af hver cupcakeform, og ca. 1 spsk i hver form.
Placer et halv
maraschino-kirsebær i midten af hver form,
efterfulgt af en
ananasring eller et par ananasstykker, afhængigt af størrelsen.
I en mellemstor skål
piskes mel, bagepulver, salt og sukker sammen.
I en separat skål
piskes æg, mælk (eller ananasjuice og vaniljeekstrakt).
Tilsæt de våde
ingredienser til de tørre ingredienser, og rør rundt,
indtil det lige
akkurat er blandet.
Fordel dejen jævnt
over ananas- og kirsebærblandingen i hver form,
og fyld hver form ca.
2/3 op.
Bag i 18-20 min, eller
indtil en tandstik stukket i midten kommer ren ud.
Lad cupcakesene køle
af i formen i 5 min, og vend dem derefter forsigtigt
på et serveringsfad.
Server varme.
Opdateret: 29/11/2025