Ananas-cupcakes

Ananas-cupcakes 

 

Tid: 15 min. Samlet tid: 35 min. 250 kcal. 12 cupcakes

 
# Ingredienser
1½ tsk bagepulver
¼ tsk salt
¼ kop sukker
½ kop smeltet usaltet smør
½ kop brunt sukker
8-10 maraschino-kirsebær, halverede
1 dåse (20 oz) ananasringe, drænet (gem saften)
1½ kop hvedemel
2 store æg
½ kop mælk (brug ananasjuice for ekstra smag)
1 tsk vaniljeekstrakt

 
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 175 °C og beklæd en muffinform med papir cupcakeforme.
I en lille skål blandes smeltet smør og brunt sukker.
Fordel blandingen i bunden af hver cupcakeform, og ca. 1 spsk i hver form.
Placer et halv maraschino-kirsebær i midten af hver form,
efterfulgt af en ananasring eller et par ananasstykker, afhængigt af størrelsen.
I en mellemstor skål piskes mel, bagepulver, salt og sukker sammen.
I en separat skål piskes æg, mælk (eller ananasjuice og vaniljeekstrakt).
Tilsæt de våde ingredienser til de tørre ingredienser, og rør rundt,
indtil det lige akkurat er blandet.
Fordel dejen jævnt over ananas- og kirsebærblandingen i hver form,
og fyld hver form ca. 2/3 op.
Bag i 18-20 min, eller indtil en tandstik stukket i midten kommer ren ud.
Lad cupcakesene køle af i formen i 5 min, og vend dem derefter forsigtigt
på et serveringsfad. Server varme.

 


 

Opdateret: 29/11/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙