
Tid: 10 min. Samlet tid: 70 min. Kcal: 240 kcal pr. skive. 8-10 skiver
# Ingredienser
2 kopper hvedemel
1 kop sukker
1 tsk bagepulver
½ tsk natron
¼ tsk salt
2 store æg
⅓ kop vegetabilsk olie
½ kop knust ananas,
drænet
1 tsk vaniljeekstrakt
¼ kop hakkede
valnødder eller pekannødder (valgfrit)
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 175
°C.
Smør en brødform på
23x13 cm og sæt den til side.
Bland mel, sukker,
bagepulver, natron og salt i en stor skål.
Pisk, indtil det er
godt blandet.
Pisk æggene i en anden
skål, og bland derefter vegetabilsk olie,
knust ananas og
vaniljeekstrakt i, indtil det er glat.
Tilsæt gradvist de
våde ingredienser til de tørre ingredienser, og
rør forsigtigt, indtil
det lige akkurat er blandet. Bland ikke for meget.
Vend evt hakkede
valnødder eller pekannødder i for ekstra tekstur og smag.
Hæld dejen i den
forberedte brødform og fordel den jævnt.
Bag i 55-60 min, eller
indtil en tandstik stukket i midten kommer ren ud.
Lad brødet køle af i
formen i 10 min og flyt det så på en rist for at køle helt af.
Opdateret: 29/11/2025