Ananasbrød

Ananasbrød

 

 
Tid: 10 min. Samlet tid: 70 min. Kcal: 240 kcal pr. skive. 8-10 skiver

 
# Ingredienser
2 kopper hvedemel
1 kop sukker
1 tsk bagepulver
½ tsk natron
¼ tsk salt
2 store æg
⅓ kop vegetabilsk olie
½ kop knust ananas, drænet
1 tsk vaniljeekstrakt
¼ kop hakkede valnødder eller pekannødder (valgfrit)

 
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 175 °C.
Smør en brødform på 23x13 cm og sæt den til side.
Bland mel, sukker, bagepulver, natron og salt i en stor skål.
Pisk, indtil det er godt blandet.
Pisk æggene i en anden skål, og bland derefter vegetabilsk olie,
knust ananas og vaniljeekstrakt i, indtil det er glat.
Tilsæt gradvist de våde ingredienser til de tørre ingredienser, og
rør forsigtigt, indtil det lige akkurat er blandet. Bland ikke for meget.
Vend evt hakkede valnødder eller pekannødder i for ekstra tekstur og smag.
Hæld dejen i den forberedte brødform og fordel den jævnt.
Bag i 55-60 min, eller indtil en tandstik stukket i midten kommer ren ud.
Lad brødet køle af i formen i 10 min og flyt det så på en rist for at køle helt af.

 


 

Opdateret: 29/11/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙