Luftigt brød med hytteost

Luftigt brød med hytteost 


 
# Ingredienser
3 store æg, delte
3 spsk hytteost, vel drænet
¼ tsk vinsten eller hjortetaksalt (ammoniumcarbamat)
1 tsk honning eller sukker (valgfrit, for let sødme)
En knivspids salt

 
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 150 °C. Beklæd en bageplade med bagepapir og smør let.
I en ren skål piskes æggehviderne og vinsten med en elektrisk mixer, indtil
der dannes stive toppe. Dette tager normalt 3-4 min.
I en separat skål piskes æggeblommer, hytteost, honning og salt,
indtil blandingen er glat og cremet.
Vend forsigtigt æggeblommeblandingen i de piskede æggehvider, og
pas på ikke at pumpe de luftige hvider ud.
Brug en spatel til at vende, indtil det lige er blandet.
Fordel blandingen med en ske på den forberedte bageplade, og
form runde bunker på ca. 7,5 cm i diameter. Fordel dem jævnt fra hinanden.
Bag i 20-25 min, eller indtil brødet er gyldenbrunt og fast at røre ved.
Lad skybrødet køle af på bagepladen i et par min, før det overføres
til en rist for at køle helt af.

 
Tid: 10 min. Samlet tid: 35 min. 6 stykker. Kalorier pr. stk: 40

 
INFO
Vinsten er et naturligt, krystallinsk stof af kaliumhydrogentartrat og kalciumtartrat,
der dannes i vin under eller efter gæringen. Det er uskadeligt, smagsneutralt og
kan ses som små krystaller i bunden af flasken eller på proppen.
Vinsten bruges også i bagning som et hævemiddel.

 


 

Opdateret: 29/11/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙