# Ingredienser
3 store æg, delte
3 spsk hytteost, vel drænet
¼ tsk vinsten eller hjortetaksalt
(ammoniumcarbamat)
1 tsk honning eller
sukker (valgfrit, for let sødme)
En knivspids salt
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 150
°C. Beklæd en bageplade med bagepapir og smør let.
I en ren skål piskes
æggehviderne og vinsten med en elektrisk mixer, indtil
der dannes stive
toppe. Dette tager normalt 3-4 min.
I en separat skål
piskes æggeblommer, hytteost, honning og salt,
indtil blandingen er
glat og cremet.
Vend forsigtigt
æggeblommeblandingen i de piskede æggehvider, og
pas på ikke at pumpe
de luftige hvider ud.
Brug en spatel til at
vende, indtil det lige er blandet.
Fordel blandingen med
en ske på den forberedte bageplade, og
form runde bunker på
ca. 7,5 cm i diameter. Fordel dem jævnt fra hinanden.
Bag i 20-25 min, eller
indtil brødet er gyldenbrunt og fast at røre ved.
Lad skybrødet køle af
på bagepladen i et par min, før det overføres
til en rist for at
køle helt af.
Tid: 10 min. Samlet
tid: 35 min. 6 stykker. Kalorier pr. stk: 40
INFO
Vinsten er et naturligt, krystallinsk stof af
kaliumhydrogentartrat og kalciumtartrat,
der dannes i vin under eller efter gæringen. Det er
uskadeligt, smagsneutralt og
kan ses som små krystaller i bunden af flasken eller på
proppen.
Vinsten bruges også i bagning som et hævemiddel.
Opdateret: 29/11/2025