
Kender du duften af brændte mandler fra gadesælgeren? Den er ikke til at stå for, og det er disse
hjemmelavede brændte mandler heller ikke. Opskriften er enkel.
# Ingredienser
200 g mandler
2 dl sukker
1 spsk kanel
1 spsk vaniljesukker
1 dl vand
* Tilberedning
Hæld 200 g mandler i
en form/skål.
Kom 2 dl sukker, 1
spsk. kanel og 1 spsk. vaniljesukker ved, og rør det godt sammen.
Tilsæt 1 dl vand, og
bland det hele.
Sæt formen i
airfryeren, indstil den på 180°C, og giv mandlerne 17-20 min.
Rør jævnligt i
blandingen. Under processen fordamper vandet, og sukkeret smelter,
bliver tykt og vil
krystallisere igen i de sidste ca. 5 min.
Her er det meget
vigtigt, at der røres ofte.
Hvis sukkeret smelter
for meget til karamel, kan det ikke hænge fast på mandlerne
og bliver bare et
tyndt lag hård karamel i stedet.
Når mandlerne er
dækket af tørt, krystalliseret sukker, er de færdige.
Hæld dem straks ud på
et stykke bagepapir, og lad dem køle af.
6 Opbevar de brændte
mandler i en lufttæt beholder.
Opdateret: 17/12/2025