Taco-skåle

Taco-skåle

 

# Ingredienser:

500 g hakket oksekød

1 løg, finthakket

2 fed hvidløg, hakket

8 hvede- eller majstortillas (mellemstore)

1 pakke taco krydderi

(eller hjemmelavet blanding: paprika, spidskommen, chilipulver, oregano)

1 kop (250 ml) kogte røde bønner

1 kop (250 ml) hele majs

1 kop (250 ml) revet ost (cheddar, mozzarella eller mexicansk blanding)

2 spsk olie

Salt og peber efter smag

 
Til topping:
Fint hakket salat
Fløde eller græsk yoghurt
Salsa eller hakkede tomater
Jalapeños (valgfrit)
Frisk koriander, hakket

 
* Tilberedning:
Forvarm ovnen til 180 °C.
Smør en muffinform let. Placer en tortilla i hver form. 
Tryk forsigtigt for at forme.

 
Varm olie op i en stegepande ved middel varme.
Sautér løg og hvidløg, indtil de er bløde.
Tilsæt hakket oksekød, og steg det, indtil det er gyldenbrunt.
Hæld overskydende fedt fra, hvis det er nødvendigt.
Rør taco krydderi, kidneybønner og majs i.
Bland godt, og lad det simre i 5 min.
Fordel oksekødsblandingen i skålformede tortillas.
Drys rigeligt med revet ost.
Bag i 10 til 12 min, eller indtil osten er smeltet og let brunet.
Når skålene er ude af ovnen, tilsættes toppings efter eget valg:
salat, creme fraiche, salsa, jalapeños og koriander.
Serveres varme og velbekomme!

 
Forberedelse: 15 min | Tilberedning: 20 min | Samlet tid: 35 min.
Kcal: 350 kcal | Portioner: 8 skåle.

 


 

Opdateret: 30/11/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙