
# Ingredienser:
500 g hakket oksekød
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, hakket
8 hvede- eller majstortillas (mellemstore)
1 pakke taco krydderi
(eller hjemmelavet blanding: paprika, spidskommen, chilipulver, oregano)
1 kop (250 ml) kogte røde bønner
1 kop (250 ml) hele majs
1 kop (250 ml) revet ost (cheddar, mozzarella eller mexicansk blanding)
2 spsk olie
Salt og peber efter smag
Til topping:
Fint hakket salat
Fløde eller græsk
yoghurt
Salsa eller hakkede
tomater
Jalapeños (valgfrit)
Frisk koriander,
hakket
* Tilberedning:
Forvarm ovnen til 180
°C.
Smør en muffinform
let. Placer en tortilla i hver form.
Tryk forsigtigt for at forme.
Varm olie op i en
stegepande ved middel varme.
Sautér løg og hvidløg,
indtil de er bløde.
Tilsæt hakket oksekød,
og steg det, indtil det er gyldenbrunt.
Hæld overskydende fedt
fra, hvis det er nødvendigt.
Rør taco krydderi,
kidneybønner og majs i.
Bland godt, og lad det
simre i 5 min.
Fordel
oksekødsblandingen i skålformede tortillas.
Drys rigeligt med
revet ost.
Bag i 10 til 12 min,
eller indtil osten er smeltet og let brunet.
Når skålene er ude af
ovnen, tilsættes toppings efter eget valg:
salat, creme fraiche,
salsa, jalapeños og koriander.
Serveres varme og
velbekomme!
Forberedelse: 15 min |
Tilberedning: 20 min | Samlet tid: 35 min.
Kcal: 350 kcal | Portioner: 8 skåle.
Opdateret: 30/11/2025