# Ingredienser:
450 g hakket oksekød
eller svinekød
1/3 kop rasp
1 æg
2 forårsløg,
finthakkede
2 fed hvidløg, hakket
1 tsk revet ingefær
2 spsk sojasauce
1 spsk sesamolie
1 spsk gochujang
(koreansk chilipasta)
1 tsk sukker
sesamfrø (til pynt)
Krydret mayonnaise-dip:
½ kop mayonnaise
1 spsk gochujang (du
kan også bruge en chili sauce)
1 tsk sesamolie
1 tsk limesaft
½ tsk honning
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 190
°C og beklæd en bageplade med bagepapir.
Bland hakket kød,
rasp, æg, forårsløg, hvidløg, ingefær, sojasauce,
sesamolie, gochujang
og sukker i en stor skål.
Bland godt, indtil det
er helt blandet.
Rul ud til 2,5 cm
store kødboller og læg dem på den forberedte bageplade.
Bag i 18-20 min, eller
indtil de er gennemstegte og gyldenbrune.
Mens kødbollerne
bager, tilberedes den krydrede mayonnaisedip.
I en lille skål piskes
mayonnaise, gochujang, sesamolie, limesaft og
honning sammen, indtil
det er glat.
Pynt de stegte
kødboller med sesamfrø og server med den krydrede
mayonnaisedip ved
siden af.
Tid: 20 min | Samlet
tid: 35 min | 210 kcal pr. portion | 4 portioner
INFO
Gochujang er en fermenteret peber-pasta fra Sydkorea,
som består af rød chili, ris, fermenterede sojabønner og
salt.
Gochujang er meget brugt i det koreanske køkken, fx i retten
Bibimbap.
En blanding af rød chili pasta og sojasauce kan efterligne
Gochujangs varme
og umami, selvom det vil mangle den samme kompleksitet og
dybde.
Misopasta blandet med lidt sukker og chiliflager kan også
bruges.
Opdateret: 30/11/2025