Koreanske BBQ-kødboller med krydret mayonnaise-dip

Koreanske BBQ-kødboller med krydret mayonnaise-dip 

 
# Ingredienser:
450 g hakket oksekød eller svinekød
1/3 kop rasp
1 æg
2 forårsløg, finthakkede
2 fed hvidløg, hakket
1 tsk revet ingefær
2 spsk sojasauce
1 spsk sesamolie
1 spsk gochujang (koreansk chilipasta)
1 tsk sukker
sesamfrø (til pynt)

 
Krydret mayonnaise-dip:
½ kop mayonnaise
1 spsk gochujang (du kan også bruge en chili sauce)
1 tsk sesamolie
1 tsk limesaft
½ tsk honning

 
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 190 °C og beklæd en bageplade med bagepapir.
Bland hakket kød, rasp, æg, forårsløg, hvidløg, ingefær, sojasauce,
sesamolie, gochujang og sukker i en stor skål.
Bland godt, indtil det er helt blandet.
Rul ud til 2,5 cm store kødboller og læg dem på den forberedte bageplade.
Bag i 18-20 min, eller indtil de er gennemstegte og gyldenbrune.
Mens kødbollerne bager, tilberedes den krydrede mayonnaisedip.
I en lille skål piskes mayonnaise, gochujang, sesamolie, limesaft og
honning sammen, indtil det er glat.
Pynt de stegte kødboller med sesamfrø og server med den krydrede
mayonnaisedip ved siden af.

 
Tid: 20 min | Samlet tid: 35 min | 210 kcal pr. portion | 4 portioner

 
INFO
Gochujang er en fermenteret peber-pasta fra Sydkorea,
som består af rød chili, ris, fermenterede sojabønner og salt.
Gochujang er meget brugt i det koreanske køkken, fx i retten Bibimbap.
En blanding af rød chili pasta og sojasauce kan efterligne Gochujangs varme
og umami, selvom det vil mangle den samme kompleksitet og dybde.
Misopasta blandet med lidt sukker og chiliflager kan også bruges.

 


 

Opdateret: 30/11/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙