Krabbedip med Old Bay-krydderi

Krabbedip med Old Bay-krydderi    


 
Nyd denne cremede og dekadente krabbedip, der helt sikkert vil imponere dine gæster.

 
Forberedelsestid: 10 min. Tilberedningstid: 15 min. Portioner: 8

 
# Ingredienser
1 tsk Old Bay-krydderi
½ tsk hvidløgspulver
½ tsk løgpulver
225 g flødeost, blødgjort
½ kop mayonnaise
½ kop cremefraiche
1 kop revet cheddarost
1 kop klump krabbekød (frisk, dåse eller imiteret)
2 spsk revet parmesanost
2 spsk hakkede forårsløg (plus ekstra til pynt)
Valgfrit: stærk sauce efter smag

 
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 190 °C.
I en mellemstor skål blandes flødeost, mayonnaise og creme fraiche.
Rør, indtil blandingen er glat og cremet.
Rør cheddarost, parmesanost, Old Bay-krydderi, hvidløgspulver,
løgpulver og forårsløg i. Bland, indtil det er godt blandet.
Vend forsigtigt krabbekødet i, og pas på ikke at ødelægge klumperne for meget.
Hæld blandingen i et let smurt ildfast fad eller en ovnfast stegepande.
Fordel det jævnt.
Bag i den forvarmede ovn i 15-20 min, eller indtil dippen er varm og bobler.
Tag den ud af ovnen og pynt med ekstra forårsløg eller et drys Old Bay-krydderi.
Server varm med kiks, tortillachips eller ristede baguetteskiver.

 
TIPS
For et ekstra pift bland et strejf af stærk sauce eller en knivspids cayennepeber i.
For en mere røget smag, kan du tilføje en lille smule røget paprika.

 
Old Bay krydderimix
Er en krydderiblanding, der er elsket af mange og kendt for sin karakteristiske smag.
Den har en lang historie og er blevet en uundværlig del af mange køkkener verden over. 
# Ingredienser
1 tsk salt
2,5 tsk sellerisalt
4 tsk sød paprika
2 tsk sennepspulver
2 tsk stødt ingefær
1 tsk røget paprika
1 tsk stødt sort peber
1 tsk stødt hvid peber
½ tsk red hot chili flager
1 knsp stødt kardemomme
1 knsp stødt allehånde
1 knsp stødt nellike

 
* Tilberedning
Mix alle ingredienser godt sammen,
og opbevar dem i en lufttæt boks i op til 3 mdr.

 


 

Opdateret: 29/11/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙