ca. 6 pers.
# Ingredienser
2 store hakkede løg
50 g ukrydret svinefedt eller 2 spsk olie
2 spsk mild paprika
1 kg oksebov
evt. 1 stk tørret knust chilipeber
500 g kartofler
½ mellemstor selleri
1-2 persillerødder
2 gulerødder
3 fed hvidløg
salt, friskkværnet peber
½ tsk kommen
2½-3 l oksebouillon/grundsuppe.
TILBEHØR: Brød eller flute.
* Tilberedning
Hak løgene. Skær kødet fra benet. Skær sener fra.
Skær det i 3 x 3 cm terninger. Brun løgene i fedt, til de er
gyldne.
Tilsæt paprika og ½ dl bouillon og rør rundt.
Tilsæt kødet og rør i det, til det har blandet sig med
løg-/paprikablandingen og
mistet farven.
Tilsæt knust paprika/chili og 3-4 dl bouillon - nok til, at
kødet ikke brænder på.
Lad det koge under låg ved svag varme 1-1½ time, til det er
næsten mørt.
Skær kartoflerne i både og bland dem med kødet og lad dem
dampe et øjeblik,
til de er »glasklare«. Tilsæt urterne skåret i terninger,
hakket hvidløg, evt.
lidt hakket sellerigrønt, salt, peber, kommen og resten af
bouillonen.
Kog suppen under låg, til kød og kartofler er møre. Smag
suppen til.
Server den med brød eller flute til.
Opdateret: 02/11/2025