Suppevisk eller visk

Suppevisk eller visk

 
Øverst til venstre ses bomuldssnor til binding af suppevisk samt
til lukning af teposer med krydderier.
Til højre herfor ses et løg spækket med nelliker.
Øverst til højre ses en visk med løvstikke, timian, persille samt laurbærblad.
I nederste række ses to viske med bl.a. løvstikke, selleritop, persille og timian.
Alle kan suppleres efter smag og årstid.

 
Suppevisk, visk består af 5 stilke persille, den glatbladede smager af mest,
2 stilke timian, 1 laurbærblad og evt. 1 løvstikkeblad -
et blad helt fra bladfoden og ikke et af de små.
Løvstikke med måde er godt til alle supper, Den kan også fryses.
Når der står stor suppevisk, så er det dobbeltmængde af det nævnte.
Visken kan i sæsonen udvides med porreblade, bladselleri, selleri-, persillerod- og
pastinaktop. Og så kan man ellers muntre sig med alle andre krydderurter.

 
Te-filterpose med krydderier: Tørrede hele krydderier kommes i en te-filterpose,
der bindes med bomuldsgarn, og et langt stykke garn lader man sidde ved.
Så sænkes posen i gryden, garnet hænges ud over kanten. Så er posen lige til at fiske op.
Jeg har til nogle af de hurtige supper brugt frosne suppeurter.
Men til supper, hvor disse er hoved-grønsager, er det langt bedre at bruge de friske.
De frosne er for småt skåret og bløde. Sjaskede grønsager i en suppe er en lidelse.



 

Opdateret: 02/11/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙