Supper og krydderurter

Supper og krydderurter 

 
GYLDEN SUPPE. (Yderst til venstre i billedet).
# Ingredienser
400 g skrællede gulerødder
250 g skrællede kartofler
2 løg
1 l hønsebouillon.
Visk af:
1 laurbærblad
½ bdt. persille
1 kvist timian
1 løvstikkeblad
salt, peber
1 nip cayennepeber
1-1½ dl creme fraiche 38%
Pynt:
hjulkroneblomster
estragon.

 
* Tilberedning
Skær grønsagerne i mindre stykker.
Kog dem i bouillon tilsat krydderurter, til grønsagerne er meget møre.
Fjern visken. Findel suppen i blender eller purer den gennem en sigte.
Varm suppen igennem og smag den til med salt, peber og et nip cayenne.
Tilsæt creme fraiche lige før serveringen og sluk for suppen.
Anret den i skåle/tallerkener og pynt med et par hjulkroneblomster og 
en kvist estragon.

 
YOGHURTSUPPE. (Bagest til venstre i billedet)
# Ingredienser
3 dl yoghurt naturel
4½ dl (1 ds.) oksebouillon
1-2 fed knust hvidløg
2-3 tsk. finthakket basilikum
2-3 tsk finthakket mynte
1-2 spsk fintklippet purløg.

 
* Tilberedning
Pisk yoghurt og bouillon sammen og smag suppen til med knust hvidløg og
finthakkede krydderurter og evt. lidt salt.
Sæt suppen koldt indtil serveringen og server den iskold en sommerdag.

 
AVOCADOSUPPE. (Forrest midt i billedet)
# Ingredienser
2 velmodne avocado
¾ liter hønsebouillon
2 dl yoghurt naturel
1 dl fløde
2-3 spsk tomatjuice
hvid peber, evt. salt
1 dråbe tabascosauce
Pynt:
50 g hummerhaler eller store rejer
fennikelkviste.

 
* Tilberedning
Findel pillede, udstenede avocados i blender med lidt hønsebouillon eller
mos frugterne gennem en sigte.
De øvrige ingredienser blandes i mosen og suppen smages til.
Sættes tildækket i køleskabet et par timer.
Drys hummerhaler eller rejer i suppen ved serveringen og 
pynt med fennikelkviste.

 
GRØN SUPPE. (Bagest midt i billedet)
# Ingredienser
1 stort salathoved
1 håndfuld havesyre eller spinat
1 håndfuld brøndkarse
25 g smør
1 hakket løg
2 spsk mel
½ l hønsebouillon
½ l kogende mælk
salt, peber
1 dl friskbælgede ærter
ca. ½ dl fløde
1-2 tsk hakket mynte.

 
* Tilberedning
Skyl salatbladene, syre eller spinat og brøndkarse.
Knug vandet af og hak de grønne blade groft.
Smelt smør og damp de hakkede løg, indtil de er klare, uden at de bruner.
Drys melet over og rør, til det er opsuget. Pisk bouillon i afbagningen.
Tilsæt det hakkede grønne og kog suppen under låg i ca. 20 min ved svag varme.
Findel suppen i blender eller purer gennem en sigte.
Varm suppen op med den kogende mælk og tilsæt ærter.
Kog suppen 3 min og smag til med salt, peber og fløde.
Drys hakket mynte over ved serveringen.

 
SYRESUPPE. (Forrest til højre i billedet)
# Ingredienser
400 g havesyre uden stilke
50 g smør
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
visk af 1 kvist timian, 4 stilke persille og 2 stilke estragon
½ l bouillon
½ l mælk
1-2 dl fløde
salt, friskkværnet hvid peber
ristede brødterninger.

 
* Tilberedning
Hak den skyllede, velafdryppede havesyre med en kniv.
Damp hakkede løg og hvidløg i smør, uden at de tager farve.
Tilsæt syre og damp den til den falder sammen.
Tilsæt bouillon og visk og kog suppen under låg i ca. 20 min.
Fjern visken og findel suppen i en blender eller purer den gennem en sigte.
Spæd suppen op med mælk og fløde og kog den igennem.
Smag til med salt og hvid peber.
Server suppen med ristede brødterninger.
Det er blot daggammelt franskbrød ristet i smør eller olie,
til brødet er gyldent. Lægges på fedtsugende papir.

 
KOLD TOMATSUPPE. (Bagest i billedet til højre)
# Ingredienser
6 store, flåede tomater
ca. ¼ skrællet salatagurk
1 skalotteløg
5-6 dl bouillon
1 spsk estragonblade
1 spsk basilikumblade
salt, peber
evt. lidt citronsaft.
Pynt:
kørvel eller purløg
creme fraiche.

 
* Tilberedning
Halver de flåede tomater og skrab kernerne ud, skær dem, agurk og
løg i mindre stykker.
Findel grønsagerne og krydderurter med lidt af suppen i en blender.
Spæd grønsagspureen op med resterende bouillon og smag suppen til
med salt, peber og evt. lidt citronsaft.
Server tomatsuppen iskold og drys hakket kørvel eller purløg over.
Byd kold creme fraiche til.

 


 

Opdateret: 14/11/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙