Rødbedesuppe

Rødbedesuppe

 
Rødbedesuppe
Pirogger
Gulerodssuppe med nødder

 

 

Rødbedesuppe

Tid: 30 min. I alt: 1 time. 4 portioner
# Ingredienser
½ kg rødbeder
2 gulerødder, ca. 150 g
1 stort løg
2 fed hakket hvidløg
300 g hvidkål
1 porre
2 flåede tomater
suppevisk
salt, peber
1½ l oksebouillon/grundsuppe
evt. 1-2 spsk rødvinseddike

 
TILBEHØR:
Creme fraiche, finsnittet forårsløg/purløg,
pirogger eller flute.

 
* Tilberedning
Skræl rødbeder og gulerødder.
Riv dem på foodprocessor/grove side af råkostjernet.
Tag ca. ½ rødbede fra inden findelingen. Hak løg samt hvidløg.
Snit kål og porre fint. Skær tomaterne i terninger.
Kog rødbederne i suppen i ca. 20 min med visk og hakket hvidløg.
Tilsæt kål, gulerødder og løg og kog suppen endnu 10 min.
Tilsæt porre og tomat og kog suppen endnu 10 min.
Fjern visken. Riv den rå rødbede på den fine side af råkostjernet.
Bland det i suppen og smag denne til med salt, peber og evt. eddike.

 
SERVERING:
Server suppen med creme fraiche, finsnittet forårsløg/purløg og
pirogger eller flute.

 
Rødbedesuppe

Pirogger

#
Dej:
100 g smør
½ dl mælk
½ tsk salt
25 g gær
1 æg
175-200 g mel.
Fyld:
200 g hakket oksekød
2-3 spsk bouillon
1 finhakket løg stegt gyldent
2 hårdkogte æg
salt, peber, 1 spsk finhakket dild.
*
Smelt smør. Tilsæt mælk. Lad det afsvale. Rør gæren ud i blandingen.
Tilsæt salt og æg. Tilsæt melet lidt efter lidt. Ælt dejen sammen.
Lad den hæve 1 time.
Fyld:
Ælt hakket oksekød med bouillon, stegt hakket løg, hakket hårdkogt æg og krydderier.
Ælt dejen igennem. Del den i 15 stykker. Tril hvert stykke til en bolle.
Tryk hver bolle ud med håndfladen til en cirkel.
Læg en skefuld kød på den ene halvdel. Pensel langs kanten med æg.
Fold den anden halvdel over. Tryk til langs kanten med en gaffel.
Læg brødene på plade beklædt med bagepapir. Efterhæv 15 min.
Pensel med æg. Bag piroggerne 10-15 min midt i ovnen ved 200 °C.
Serveres lune til suppen. Kan bages i forvejen og lunes til sidst.
Kan dybfryses. Holdbarhed 4 mdr. Piroggerne kan serveres til andre supper.

 
VARIATION

 

Gulerodssuppe med nødder

#
2 hakkede løg
1 spsk olie
1½ l okse- eller urtebouillon
500 g skrællede gulerødder
150 g skrællede kartofler
200 g æbler skåret i både, uden kernehus
25 g smør
50-75 g meget finthakkede nødder.
*
Damp de hakkede løg i olie, til de er klare uden at brune.
Tilsæt bouillon, gulerødder og kartofler skåret i terninger og
æbler skåret i både.
Kog suppen til grønsagerne er meget møre, ca. 40 min.
Findel suppen på i blender eller purér den gennem en sigte.
Smag suppen til med salt, peber og finthakkede nøddekerner
(findelt på blender eller gennem persillekværn).
Lige før serveringen piskes koldt smør i suppen.
Byd grovbrød, pirogger eller osteboller til suppen.

 


 

Opdateret: 02/11/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙