Kartoffel-gullasch

Kartoffel-gullasch 

 
Gullasch er oprindeligt en suppe gulyás fra Ungarn. Suppen er ofte regnet som Ungarns nationalret. Engang bestod den af finskåret oksekød i krydret sauce. I dag består den af kød, paprika, tomater, kartofler, løg, hvidløg og peberfrugt.

 
Tid: 15 min. I alt: 40 min. 4 portioner. 

# Ingredienser
750 g små, kogte pillekartofler
2 spsk olie
250 g finhakket løg
1-2 fed finhakket hvidløg
2-3 tsk mild paprika
ca. 2 spsk vineddike
1½-2 dl bouillon
salt, peber
1 grøn peberfrugt
3-4 flåede tomater
2-4 spsk creme fraiche eller piskefløde

 
TILBEHØR:
Grillstegt, røget medister.

 
* Tilberedning
Svits finhakket løg og hvidløg i olie, indtil løgene er klare,
men ikke har taget nævneværdig farve.
Drys paprika over og lad det svitse·lidt med.
Tilsæt vineddike og bouillon.
Gør peberfrugten i stand og skær den i terninger.
Flå tomaterne ved at dyppe dem først i kogende vand,
derefter i koldt vand. Så er skindet lige til at flå af.
Halver tomaterne og skrab flest mulige kerner ud.
Skær derefter tomatkødet i små terninger.
Læg peberfrugt, tomater og kartofler i gryden og
lad retten småkoge 10 min.
Tilsæt creme fraiche eller piskefløde.
Lad retten småkage nogle minutter mere.
Smag den til med salt, peber og eventuelt paprika.
Tilsæt lidt mere bouillon, hvis retten virker for tyk.

 
SERVERING:
Kartoffel-gullasch anrettes i en skål og serveres til
fx grillstegt røget medister.

 
GRILLSTEGT RØGET MEDISTER:
I en hel røget medister af en god kvalitet snittes nogle små snit med en urtekniv.
Pølsen pensles med en blanding af olie og paprika og
lægges på grillristen med bradepanden under.
Den steges under en forvarmet grill, indtil den er gylden brun.
Pensles et par gange under stegningen.
Pølsen vendes, pensles og steges på den anden side.

 
VARIATION AF TILBEHØR

 
Kartoffel-gullasch kan serveres til andre retter, fx svinekoteletter,
stegt lever, grillstegt kylling med mere.

 


 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙