Hønsekødsuppe på 3 spændende måder

Hønsekødsuppe på 3 spændende måder

 
Hønsekødsuppe med mandler og champignon
Mandelsuppe
Champignonsuppe
Tips

 

Hønsekødsuppe med mandler og champignon

Tid: 25 min. I alt: 40 min. 4 portioner
# Ingredienser
250 g champignon, helst de brune
25 g smør
1 spsk mel
1¼ I hønsebouillon
2 dl piskefløde
200 g kogt hønse- eller kyllingekød
50 g mandler
lidt brøndkarse
TILBEHØR: Kuvertbrød/flute.

 
* Tilberedning
Skær de rensede champignon i skiver.
Damp dem møre i smør, til væden er fordampet, uden at svampene bruner.
Drys mel over og rør, til det er opsuget.
Spæd hønsebouillon ved lidt efter lidt under piskning. Lad suppen koge op.
Tilsæt piskefløde og lad suppen koge 10 min uden låg.
Smag til med salt og hvid peber.
Tilsæt hønsekød skåret i strimler. Varm det igennem.
Tilsæt grofthakkede smuttede mandler.
Efter at de er tilsat, må suppen ikke koge, da mandlerne så ville blive seje.

 
SERVERING:
Anret suppen i bouillonkopper/suppeskåle og læg lidt brøndkarseblade i hver.
Byd kuvertbrød eller flute til.

 

Mandelsuppe

4 pers.
# Ingredienser
3 finhakkede skalotteløg
4 stilke bladselleri
30 g smør
1 spsk mel
1-1¼ l kraftig hønsebouillon
150 g smuttede mandler
ca. 2 dl piskefløde
creme fraiche
purløg
evt. 2-3 skiver tunge.

 
* Tilberedning
De finhakkede skalotteløg damper klare i smør uden at brune.
Bladselleri snittes fint og dampes med et par min.
Melet tilsættes, og der røres, til det er opsuget.
Ca. 4 dl bouillon spædes ved lidt efter lidt under konstant omrøring med et piskeris.
Denne blanding koges under låg i ca. 20 min.
Tages af varmen, afkøler lidt, findeles i en blender eller gnides gennem en sigte.
Hældes tilbage i gryden, spædes op med bouillon og tilsættes smuttede mandler,
der er findelt i blender eller hakket gennem persillekværnen, samt piskefløde.
Suppen koger ind uden låg, indtil den er som en meget tynd creme.
Smages til med salt og hvid peber.
Anrettes i bouillonkopper/suppeskåle med en klat creme fraiche og
et drys purløg over hver.
Evt. lægges nogle meget tynde strimler tunge på hver klat.
Serveres straks med kuvertbrød/flute.

 

Champignonsuppe

# Ingredienser:
750 g champignon
25 g smør
2 finhakkede skalotteløg
2 spsk mel
1¼ l hønsebouillon
1-2 dl piskefløde
1-2 spsk citronsaft
1-2 spsk tør sherry.

 
* Tilberedning:
Gør champignon i stand og tag 1/3 fra. Hak resten groft med en kniv.
Damp finthakket skalotteløg i smør, til de er klare.
Tilsæt hakkede champignon og damp dem med et par min.
Tilsæt mel og rør, til det er opsuget.
Spæd 3 dl bouillon ved lidt efter lidt under omrøring med piskeris.
Kog suppen 10 min under låg.
Findel den i blender eller gnid den gennem en sigte.
Hæld blandingen tilbage i gryden og
spæd op med resten af bouillon samt piskefløde. Kog suppen igennem.
Skær resten af champignon i skiver og kog dem på suppen 5 min.
Smag til med salt, peber, citronsaft og sherry.
Byd kuvertbrød/flute til.

 

Tips

De brune champignon har mest smag og er bedst egnede, men
alle slags kan bruges, også champignon plukket i naturen.
De allerfleste spisesvampe kan tilberedes til suppe efter denne opskrift,
gerne en blanding af mange slags, og man kan godt komme flere svampe på som fyld.

 


 

Opdateret: 19/11/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙