
Hønsekødsuppe med mandler og champignon
Mandelsuppe
Champignonsuppe
Tips
Hønsekødsuppe med mandler og champignon
Tid: 25 min. I alt: 40 min. 4 portioner
# Ingredienser
250 g champignon, helst de brune
25 g smør
1 spsk mel
1¼ I hønsebouillon
2 dl piskefløde
200 g kogt hønse- eller kyllingekød
50 g mandler
lidt brøndkarse
TILBEHØR: Kuvertbrød/flute.
* Tilberedning
Skær de rensede champignon i skiver.
Damp dem møre i smør, til væden er fordampet, uden at
svampene bruner.
Drys mel over og rør, til det er opsuget.
Spæd hønsebouillon ved lidt efter lidt under piskning. Lad
suppen koge op.
Tilsæt piskefløde og lad suppen koge 10 min uden låg.
Smag til med salt og hvid peber.
Tilsæt hønsekød skåret i strimler. Varm det igennem.
Tilsæt grofthakkede smuttede mandler.
Efter at de er tilsat, må suppen ikke koge, da mandlerne så
ville blive seje.
SERVERING:
Anret suppen i bouillonkopper/suppeskåle og læg lidt
brøndkarseblade i hver.
Byd kuvertbrød eller flute til.
Mandelsuppe
4 pers.
# Ingredienser
3 finhakkede skalotteløg
4 stilke bladselleri
30 g smør
1 spsk mel
1-1¼ l kraftig hønsebouillon
150 g smuttede mandler
ca. 2 dl piskefløde
creme fraiche
purløg
evt. 2-3 skiver tunge.
* Tilberedning
De finhakkede skalotteløg damper klare i smør uden at brune.
Bladselleri snittes fint og dampes med et par min.
Melet tilsættes, og der røres, til det er opsuget.
Ca. 4 dl bouillon spædes ved lidt efter lidt under konstant
omrøring med et piskeris.
Denne blanding koges under låg i ca. 20 min.
Tages af varmen, afkøler lidt, findeles i en blender eller
gnides gennem en sigte.
Hældes tilbage i gryden, spædes op med bouillon og tilsættes
smuttede mandler,
der er findelt i blender eller hakket gennem
persillekværnen, samt piskefløde.
Suppen koger ind uden låg, indtil den er som en meget tynd
creme.
Smages til med salt og hvid peber.
Anrettes i bouillonkopper/suppeskåle med en klat creme fraiche
og
et drys purløg over hver.
Evt. lægges nogle meget tynde strimler tunge på hver klat.
Serveres straks med kuvertbrød/flute.
Champignonsuppe
# Ingredienser:
750 g champignon
25 g smør
2 finhakkede skalotteløg
2 spsk mel
1¼ l hønsebouillon
1-2 dl piskefløde
1-2 spsk citronsaft
1-2 spsk tør sherry.
* Tilberedning:
Gør champignon i stand og tag 1/3 fra. Hak resten groft med
en kniv.
Damp finthakket skalotteløg i smør, til de er klare.
Tilsæt hakkede champignon og damp dem med et par min.
Tilsæt mel og rør, til det er opsuget.
Spæd 3 dl bouillon ved lidt efter lidt under omrøring med
piskeris.
Kog suppen 10 min under låg.
Findel den i blender eller gnid den gennem en sigte.
Hæld blandingen tilbage i gryden og
spæd op med resten af bouillon samt piskefløde. Kog suppen
igennem.
Skær resten af champignon i skiver og kog dem på suppen 5
min.
Smag til med salt, peber, citronsaft og sherry.
Byd kuvertbrød/flute til.
Tips
De brune champignon har mest smag og er bedst egnede, men
alle slags kan bruges, også champignon plukket i naturen.
De allerfleste spisesvampe kan tilberedes til suppe efter
denne opskrift,
gerne en blanding af mange slags, og man kan godt komme
flere svampe på som fyld.
Opdateret: 19/11/2025