Grønsagssupper

Grønsagssupper 

 
Courgette - tomatsuppe
Squashsuppe
Tomatsuppe
Jordskokkesuppe
Majroesuppe
Blomkålssuppe
Rosenkål- og broccolisuppe

 

Courgette - tomatsuppe

6-8 pers.
# Ingredienser:
500 g udkernet squash/courgetter
500 g modne tomater
250 g løg
visk at 2-3 stilke af flg.:
timian, estragon, basilikum og 1-2 løvstikkeblade.
2 l grundsuppe
salt og peber.

 
* Tilberedning:
Alle grønsagerne skæres i mindre stykker.
Koges med visk i suppe i ¾ time.
Afkøler lidt. Visken fjernes.
Suppen findeles i blender ad flere gange eller pureres.
Sies tilbage i gryden. Smages til.
Serveres blot med hakket kryddergrønt, brød og evt. reven ost.
Eller kog suppenudler eller ris på suppen. Tilsæt evt. kødboller.
Velegnet til frysning.

 
Tips
Suppen kan varieres med, hvad der er fremme i haven:
peberfrugt, gulerødder, agurk, selleri, broccoli, blomkål osv.,
men basis er altid de tre nævnte.
Hvis andre grønsager tilsættes, spædes op med mere suppe.

 

Squashsuppe

6-8 pers.
# Ingredienser:
2 hakkede løg
25 g smør
750 g udkernet squash/courgetter
1 lille selleri eller 4 stængler bladselleri
Visk af: 2 løvstikkeblade, 2 stilke merian, 5 stilke persille
1½-2 l grundsuppe
citronsaft efter smag
salt, peber
1-2 dl fløde.

 
* Tilberedning:
De hakkede løg dampes klare i smør.
De øvrige ituskårne grønsager tilsættes sammen med suppe og visk.
Koger cirka ¾ time. Afkøles lidt. Visken fjernes.
Findeles i blender eller pureres.
Varmes igennem, smages til med citronsaft, salt og peber og
tilsættes evt. fløde.
Serveres drysset med hakket kørvel eller purløg. Velegnet til dybfrysning.

 

Tomatsuppe

6-8 pers.
# Ingredienser:
1 kg friske tomater eller tilsvarende mængde dåsetomater
500 g løg
1½ l oksebouillon/suppe
Visk af: 2 stilke af flg.: estragon, timian, løvstikkeblade, laurbærblade.
Te-filterpose med: 20 hele peberkorn, 2 hele nelliker, 2 fed hvidløg.

 
* Tilberedning:
Ituskårne tomater og løg koges i suppen tilsat visk og tepose med krydderier
i ca. 1½ time. Visk og tepose fjernes.
Suppen findeles i blender og sies eller pureres gennem en sigte.
Varmes op, smages til med salt og peber.

 
Suppenudler eller ris kan koges på den siede suppe.
Kødboller eller fiskeboller kan tilsættes.
Byd osteboller eller brød til suppen. Velegnet til dybfrysning.

 
Grønsagssupper

Jordskokkesuppe

4-6 pers.
# Ingredienser:
2 skiver håndskåren bacon
1 hakket løg
¼ mellemstor selleri, ca. 150 g
500 g skrællede jordskokker
1½ l grundsuppe/hønsebouillon
evt. 1 dl fløde
salt, hvid peber
fintklippet purløg.

 
* Tilberedning:
Bacon skæres i tern, svitses gyldent og tages op.
Lægges på fedtsugende papir.
De hakkede løg svitses i fedtet, og
ituskåren selleri og jordskokker tilsættes samt suppen.
Koges ca. 40 min. Afkøler lidt. Findeles i blender eller pureres.
Varmes, smages til med salt og peber. Fløde tilsættes.
Serveres med et drys purløg og varme baconterninger.

 
Grønsagssupper

 

Majroesuppe

laves på samme måde som Jordskokkesuppe.

 

Blomkålssuppe

4-6 pers.
# Ingredienser:
1 hakket løg,
1 fed hvidløg
1 dl frosne suppeurter
25 g smør
1 stort blomkålshoved
suppevisk
1½ l grundsuppe/hønsebouillon
evt. 1 dl fløde
hakket persille eller andet hakket grønt.

 
* Tilberedning:
Løg, hvidløg og urter svitses i smør. Blomkål deles i buketter.
Tilsættes sammen med visk og suppe. Koges ½ time.
Tag ca. 1/3 af blomkålsbuketterne op efter 10 min.
Fjern visken. Afkøl suppen lidt.
Findel den på blender eller purér den gennem en sigte.
Varm blomkålsbuketterne på suppen og tilsæt evt. fløde.
Smag suppen til og drys evt. med hakket grønt.

 

Rosenkål- og broccolisuppe

laves på samme måde som Blomkålssuppe.

 
Alle supper kan fryses.

 


 

Opdateret: 19/11/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙