Gammeldags kartoffel- og baconsuppe

Gammeldags kartoffel- og baconsuppe 

 
# Ingredienser:
1 spsk olie
6 skiver bacon, hakket
1 mellemstort løg, hakket
6 mellemstore kartofler, skrællet og skåret i tern
2 fed hvidløg, hakket
4 kopper kyllingebouillon
1 kop sødmælk
½ kop piskefløde
salt og peber efter smag
1 tsk tørret timian
½ kop revet cheddarost (valgfrit)
2 spsk frisk persille, hakket (valgfrit)

 
* Tilberedning
Varm olie op ved middel varme i en stor gryde.
Tilsæt den hakkede bacon og steg den sprød, ca. 5-7 min.
Tag baconen op med en hulske og sæt den til side.
I den samme gryde tilsættes den hakkede løg og hvidløg,
og sauteres, indtil den er blød, ca. 3 min.
Tilsæt kartoffeltern, bouillon, tørret timian, salt og peber i gryden.
Bring det i kog, skru ned for varmen og lad det simre i 20-25 min,
eller indtil kartoflerne er møre.
Mos evt nogle af kartoflerne i suppen med en kartoffelmoser eller
stavblender for en tykkere konsistens.
Rør mælk, piskefløde og stegt bacon i.
Lad det simre i yderligere 5-10 min, indtil suppen er varmet igennem.
Øs suppen i skåle og top med revet cheddarost og frisk persille.
Server varm.

 
Til: 30 min | Samlet tid: 40 min | 320 kcal | 6 portioner

 


 

Opdateret: 30/11/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙