Sød og krydret fastelavns sennep

Sød og krydret fastelavns sennep


12 portioner 

 
# Ingredienser
2,4 dl gul sennep
1,5 dl honning
1,4 dl æblecidereddike
2 spsk. brunt sukker
1 spsk hot sauce (juster efter smag)
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk løgpulver
1,5 tsk røget paprika
1,4 tsk cayennepeber (valgfrit for ekstra styrke)

 
* Tilberedning
1. Bland gul sennep, honning og æblecidereddike i en mellemstor skål.
Pisk, indtil blandingen er glat.

 
2. Tilsæt brunt sukker, hot sauce, hvidløgspulver, løgpulver, røget paprika og
cayennepeber (hvis du bruger det). Pisk, indtil alle ingredienser er godt blandet.

 
3. Smag retten til, og juster sødmen eller styrken ved at tilsætte
mere honning eller hot sauce efter behov.

 
4. Hæld retten i en lufttæt beholder, og stil den i køleskabet i mindst 2 timer,
så smagene kan blandes.
Lad den køle af natten over for at opnå det bedste resultat.

 
5. Server med små kringler (pretzels), pølser eller som en pikant dip til grønsager.

 
Tips og variationer:
1. For en mere cremet konsistens, bland 1/4 kop mayonnaise eller græsk yoghurt i.

 
2. Eksperimentér med forskellige typer sennep, såsom Dijon eller krydret brun sennep,
for en unik smagsprofil.

 
3. Fastelavn kaldes også Mardi Gras i Frankrig.

 
Sød og krydret fastelavns sennep
Små kringler (pretzels)

 


 

Opdateret: 01/12/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙