
# Ingredienser:
1/3 kop smeltet smør
1/2 kop revet parmesanost
1/2 kop revet Gruyèreost
2 fed hvidløg, hakket
4 mellemstore kartofler, tyndt skåret
1 tsk tørret timian
1/2 tsk paprika
salt og peber efter smag
frisk persille, hakket (til pynt)
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 190 °C. Smør en almindelig muffinform med
smeltet smør.
I en stor skål blandes kartoffelskiverne med smeltet smør,
hakket hvidløg,
parmesan, timian, paprika, salt og peber. Vend, indtil
kartoflerne er jævnt dækket.
Stabl de krydrede kartoffelskiver i muffinformen, og fyld
hver skål ca. 3/4 op.
Drys en knivspids Gruyèreost oven på hver stak.
Bag i 45-50 min, eller indtil kanterne er gyldne og sprøde,
og midten er mør.
Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af i 5 min, før du
forsigtigt tager stablerne
ud af formen. Pynt med frisk persille og server dem varme.
Tilberedning: 50 min | Samlet tid: 65 min | 120 kcal pr.
stak | 12 stakke
Opdateret: 30/11/2025