Squashfritters er altid populære, uanset om du serverer dem som forret, tilbehør eller endda som hovedret. Tilberedt med revet squash er de vegetariske med en tekstur, der er uimodståeligt sprød på ydersiden og mør på indersiden.
Tid: 10 min. Samlet tid: 15 min. 8-10 fritters
# Ingredienser
2 kopper (400 g) revet squash, ca. 2 mellemstore squash.
2 fed hvidløg, hakket
3 spsk revet parmesan
½ tsk paprika (valgfrit)
Salt og friskkværnet peber
1 æg
¼ kop (60 g) hvedemel
3 spsk olie til stegning

* Tilberedning
Riv squashen med et rivejern eller på en foodprocessor.
Klem let squashen med køkkenrulle for at dræne overskydende
vand
(dette trin er afgørende for at opnå sprøde fritters).
I en stor skål blandes den revne squash med hvidløg,
parmesanost, æg,
citronskal, salt, paprika og sort peber.
Tilsæt mel og rør, indtil dejen er tyk og godt blandet.
Hvis blandingen virker for våd, tilsæt lidt mere mel.
Varm olie op i en stor stegepande ved middel varme.
Når olien er varm, hældes ca. 2 til 3 spsk dej for hver
fritte i panden
med afstand mellem dem.
Steg squashfritterne i 2-3 minutter på hver side, eller
indtil de er gyldenbrune og sprøde.
Læg dem over på en tallerken med køkkenrulle, mens du steger
resten.
Gentag stegeprocessen med den resterende squashblanding.
Server squashfritterne med cremefraiche, skivede forårsløg
og citronskal.
Server straks!
Opdateret: 03/12/2025