Sprøde kartoffel klatkager

Sprøde kartoffel klatkager 

 
Tid: 30-40 min. I alt: 1 time. 4 portioner

 
# Ingredienser
750 g melede kartofler
1 stort løg
salt, friskkværnet peber
4 æg
ca. 100 g smør/margarine

 
TILBEHØR:
Stegte tomater, ristet bacon, brøndkarse.

 
* Tilberedning
Skræl kartoflerne. Riv dem på den grove side af råkostjernet.
Læg kartoflerne i en sigte og tryk væden af.
Bland de revne kartofler med fintrevet løg, salt, hvid peber og
let sammenpiskede hele æg.
Brun halvdelen af fedtstoffet på en tykbundet pande.
Sæt klatkagerne på med en ske, 4-6 stykker ad gangen.
Tryk klatkagerne lidt flade med bagsiden af skeen,
så de flyder lidt mere ud.
Dryp lidt af æggemassen over. Dæmp varmen.
Steg klatkagerne 6-8 min på hver side.
Skru lidt op for varmen, mens klatkagerne vendes.
Tilsæt evt. mere fedtstof.

 
SERVERING:
Kartoffelklatkager serveres med ristede tomatbåde,
ristet bacon og brøndkarse. Evt. blandet grøn salat.

 
VARIATIONER:
Klatkagerne kan krydres med muskat eller forskelligt
hakket kryddergrønt såsom persille, purløg, basilikum,
rosmarin eller dild afhængig af, hvad de skal serveres til.

 
Klatkagerne kan serveres som tilbehør til kød, fisk og kyllinger.

 
Kartoffelpandekage:
Kartoffeldejen kan bages som en stor pandekage.
Kartoflerne fordeles i et jævnt lag på en tykbundet pande i brunet smør.
Æggemassen hældes over.
Varmen dæmpes og panden dækkes med låg.
Efter 8-10 min vendes pandekagen og steges på den anden side.
Evt. tilsættes mere fedtstof. Serveres som klatkagerne.

 
Kartoffelpandekage med ost:
¾ kg kartofler tilberedes som beskrevet i opskriften.
De blandes med 2 finhakkede skalotteløg og 1-2 fed knust hvidløg.
Halvdelen lægges på en tykbundet pande i 2 spsk varm olie.
Salt, peber og 100 g reven emmentaler eller smelteost drysses over.
Resten af kartoflerne fordeles og 1 dl fløde hældes over.
Salt og peber drysses over og kartoflerne trykkes godt til.
Varmen dæmpes og et låg lægges på panden.
Efter 8-10 min vendes pandekagen og steges på den anden side.
Evt. tilsættes lidt mere olie.
Serveres som selvstændig frokostret med grøn salat eller
som tilbehør til hakkebøf eller varm roastbeef.

 


 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙