Spinatsalat

Spinatsalat

 
Tid: 20 min. 4-6 portioner

 
# Ingredienser
3-400 g helt friske, spæde spinatblade
(kun forårsspinat kan bruges)
6-8 rå asparges
6 skiver maskinskåret bacon

 
MARINADE:
4 spsk olie
ca. 1 spsk rødvinseddike eller
1 spsk rødvin og 1 spsk citronsaft
salt, peber
½ fed hvidløg.

 
* Tilberedning
Skyl spinaten i flere hold vand. Nip stilkene af.
Slyng spinaten omhyggeligt.
Læg spinaten i en plastpose i køleskabet,
så den kan blive rigtig sprød.
Skræl aspargeserne omhyggeligt.
Skær dem i 2-3 cm lange stykker.
Klip baconen i mindre stykker på tværs.
Rist dem gyldne og sprøde på en varm pande.
Læg dem på fedtsugende papir.

 
MARINADE:
Pisk alle ingredienserne sammen. Smag marinaden godt til.
Kombinationen rødvin/citronsaft er at foretrække.

 
SERVERING:
Bland den kolde, sprøde spinat med asparges og bacon lige
inden serveringen. Hæld marinaden over og bland salaten godt.

 
VARIATIONER AF SPINATSALAT:
1. Bland spinatblade med ristede baconterninger og hakket hårdkogt æg.
Især velegnet til stegt lever.

 
2. Bland lige dele sprøde spinatblade og icebergsalat og
tilsæt 50-100 g rejer. Denne salat er en god forret.

 
3. GRØN KYLLINGESALAT:
4-6 skiver bacon
400 g kogt el. stegt kyllingekød u. skind og ben
¼ blomkålshoved
3 tomater
1 håndfuld friske spinatblade eller havesyre
(begge dele kan erstattes af peberfrugt)
1 lille icebergsalathoved.

 
Marinade:
5 spsk tomatjuice
2 spsk olie
ca. 1 spsk citronsaft
salt, peber
1 spsk friskhakket estragon, basilikum el. karse.

 
* Tilberedning
Klip bacon i terninger og rist dem gyldne.
Læg dem på fedtsugende papir.
Skær kyllingekød i mindre stykker.
Del blomkål i buketter. Skær tomater i både.
Snit spinat/syre og icebergsalat.
Bland alt i salatskålen.
Pisk marinaden sammen og hæld den over salaten
i serveringsøjeblikket. Drys med bacon.

 
TIPS:
Af ingredienserne kan man se, at denne salat kun kan
serveres i maj-juni måned, når spinaten er helt frisk og spæd.
Det er meget vigtigt, at spinaten er friskplukket.
Spinatsalat er især velegnet som for- eller frokostret.
Kan også serveres som tilbehør til karbonader,
svinekoteletter og røget fisk.

 


 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙