Rejesalat

Rejesalat

 
Tid: 1 time. I alt 1½ time. 4 portioner

 
# Ingredienser
150 g friskpillede rejer
200 g friskkogte aspargesstykker
salatblade
MARINADE:
4 spsk olie
1 spsk hvidvinseddike eller citronsaft
1 knsp cayennepeber eller paprika
Salt
1 spsk finklippet dild.

 
CHILI-DRESSING:
150 g god mayonnaise
2-3 spsk chili-sauce
Citronsaft
1 knsp sellerisalt
dild.

 
* Tilberedning
Pil rejerne. Skræl aspargeserne, skær dem i mindre stykker
og kog dem møre i saltet vand.
Læg dem til afdrypning og lad dem afkøle.
Pisk marinaden sammen og hæld den over rejer og asparges.
Bland salaten forsigtigt.
Anret salaten i en skål foret med sprøde salatblade.

 
CHILI-DRESSING:
Rør god mayonnaise op med chili-sauce og smag dressingen
til med citronsaft og sellerisalt.
Anret saucen i en skål og drys friskklippet dild over.

 
SERVERING:
Server rejesalaten med chilisaucen og evt. ristet brød
som forret, frokostret eller på kold buffet.

 
VARIATIONER:
1. Udskift asparges med friske eller optøede små ærter
og skiver af rå champignon.
2. Erstat halvdelen af aspargeserne med
tynde strimler grøn peberfrugt.

 
TIPS:
I stedet for friske rejer, kan man bruge dybfrosne eller dåserejer.
Dybfrosne rejer får mest smag, hvis man drysser lidt fint salt over
og lader dem optø langsomt.
Så bliver tilberedningstiden også kortere.
I stedet for friske asparges kan anvendes aspargessnitter på dåse.
I sæsonen kan man også bruge grønne asparges i stedet for hvide.
Chili-sauce fås på flaske.
Det er ikke den meget stærke chilisauce, nogle steder også
kaldet hot-sauce.
Denne chilisauce minder i konsistens om·ketchup,
men er krydret anderledes og ikke så sød.
Man kan ikke bruge ketchup i stedet.
Så hellere et par spsk koncentreret tomatpuré og
krydre med lidt engelsk sauce, lidt paprika og en anelse hvidløg.

 
__________________________________

 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙