
Serveres som forret, tilbehør eller frokostret.
Tid: 10 min. I alt: 30 min. 4 portioner
# Ingredienser
4 majskolber
vand
salt
TILBEHØR:
smør.
* Tilberedning
Fjern de grønne dækblade og det hvide svøb. Læg kolberne i
spilkogende velsaltet vand.
Kog dem under låg i ... Ja, her strides de lærde ...
Nogle foretrækker 5 min. Så er kolben sprød og har en frisk
smag.
Andre foretrækker ca. 20 min. Så er majsen mør.
SERVERING:
Anret majskolberne på et fad med stofserviet og server dem
rygende varme med smør og salt.
Majs spises med fingrene. Smørret smøres ned ad kolben.
Lidt salt drysses over, og man gnaver kornene af hele vejen
rundt.
Serveres som forret, tilbehør eller frokostret.
TIPS:
For at en majskolbe skal være tilpas moden, skal kornene
være friske gule.
Ikke dyb gule. Så er majsen for moden og kornene tørre og
hårde.
Er kornene nærmest hvidlige, er kolben ikke moden nok og har
ikke sin fulde smag.
Majs forhandles på dåse eller dybfrosne som løse korn.
Dybfrosne er langt at foretrække for dåse majs. Dybfrosne
majs indgår også i mange grønsagsblandinger.
Majskolber er meget velegnet til dybfrysning. Blancher
kolberne 5 min.
Holdbarhed 10 mdr. Kogetid ved optøning ca. 10 min.
Opdateret: 14/09/2025