Majskolber, kogte

Majskolber, kogte

 
Serveres som forret, tilbehør eller frokostret.

 
Tid: 10 min. I alt: 30 min. 4 portioner

 
# Ingredienser
4 majskolber
vand
salt
TILBEHØR:
smør.

 
* Tilberedning
Fjern de grønne dækblade og det hvide svøb. Læg kolberne i spilkogende velsaltet vand.
Kog dem under låg i ... Ja, her strides de lærde ...
Nogle foretrækker 5 min. Så er kolben sprød og har en frisk smag.
Andre foretrækker ca. 20 min. Så er majsen mør.

 
SERVERING:
Anret majskolberne på et fad med stofserviet og server dem rygende varme med smør og salt.
Majs spises med fingrene. Smørret smøres ned ad kolben.
Lidt salt drysses over, og man gnaver kornene af hele vejen rundt.
Serveres som forret, tilbehør eller frokostret.

 
TIPS:
For at en majskolbe skal være tilpas moden, skal kornene være friske gule.
Ikke dyb gule. Så er majsen for moden og kornene tørre og hårde.
Er kornene nærmest hvidlige, er kolben ikke moden nok og har ikke sin fulde smag.
Majs forhandles på dåse eller dybfrosne som løse korn.
Dybfrosne er langt at foretrække for dåse majs. Dybfrosne majs indgår også i mange grønsagsblandinger.
Majskolber er meget velegnet til dybfrysning. Blancher kolberne 5 min.
Holdbarhed 10 mdr. Kogetid ved optøning ca. 10 min.

 


 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙