
Tid: 20 min. I alt: 40 min. 4-6 portioner
# Ingredienser
1 mellemstort hvidkålshoved
40 g smør/margarine
1 dl finhakket løg
ca. 1 tsk karry
1 ds henkogte tomater (½ kg ds)
salt
ca. 1 dl vand
* Tilberedning
Fjern de yderste blade. Skær kålen i kvarte. Snit den fint.
Smelt fedtstoffet i en gryde. Damp løgene heri, til de er
klare.
Tilsæt kål og karry. Svits begge dele uden at kålen bruner.
Skær tomaterne i mindre stykker.
Tilsæt dem sammen med væden fra dåsen, salt og vand.
Damp kålen mør under låg, ca. 30 min.
SERVERING:
Anret kålen, og server den til farsretter, medister og
retter med flæskekød.
VARIATIONER:
BLANDET KÅLGRYDE:
# Ingredienser
1 lille hvidkålshoved
2-3 gulerødder
2 løg
4-6 kartofler
salt, friskkværnet peber
2-3 dl bouillon
hakket persille.
* Tilberedning
Snit kålen fint. Læg den lagvis med løg, gulerødder og
kartofler skåret i skiver.
Drys lidt salt og peber mellem lagene. Hæld bouillon ved.
Damp grønsagerne under låg ved svag varme, indtil alt er
mørt, 30-40 min.
Drys hakket persille over. Serveres til farsretter, røget
medister og flæsk.
BRAISERET SPIDSKÅL:
Fjern de yderste blade.
Skær kålen i kvarte og kog den mør i ganske lidt vand tilsat
en klat smør.
Tag kålen op, og læg den på et fad.
Drys hakket persille og lidt revet muskat over.
Hæld smeltet smør over, eller server det til. Velegnet som
tilbehør.
TIPS:
Hvidkål kan fås hele vinteren, så dybfrysning er ikke særlig
aktuelt.
Hvidkål er velegnet til dybfrysning. Kålen snittes fint og
blancheres 4 min.·
Holdbarhed 12 mdr. Optøs direkte i suppe, stuvning eller i
lidt vand og smør.
Opdateret: 14/09/2025