Kantareller med skilt sauce

Kantareller med skilt sauce

 
Tid: 20 min. I alt: 30 min. 4-5 portioner

 
# Ingredienser
½-¾ kg kantareller
½ fed hvidløg
40 g smør
1 tsk reven skalotteløg
salt, hvid peber
1½-2 dl creme fraiche
4 skiver maskinskåret bacon

 
TILBEHØR:
Ristet franskbrød, evt. smør, citronbåde.

 
* Tilberedning
Rens kantarellerne med varsomhed. Skær rodenden af kantarellerne.
Fjern mørke pletter. Kasser bløde svampe.
Læg svampene i en skål med koldt vand. Skyl dem hurtig igennem.
Tag dem straks op i en sigte. Gentag dette til svampene er rene.
Kantareller skal være kortest mulig tid i berøring med vand.
Større kantareller skæres i halve eller kvarte.
Gnid en tykbundet gryde med hvidløg.
Brun smørret og tilsæt kantareller og revet løg.
Svits svampene ved kraftig varme. De afgiver temmelig meget væde.
Rør hele tiden i svampene. Tilsæt creme fraiche og krydderier.
Kog til stuvningen er jævn. Tilsæt lidt mælk, hvis retten virker fed.
Klip bacon i mindre stykker og rist terningerne gyldne og sprøde.
Læg dem på fedtsugende papir.

 
SERVERING:
Læg ristet, evt. smurt franskbrød på små tallerkener.
Fordel kantarelstuvningen over. Drys ristet bacon over. Læg citronbåd ved.
Serveres straks til frokost, forret eller natmad.

 
VARIATION:

 
RISTEDE KANTARELLER:
De rensede kantareller ristes i rigeligt gyldent smør ved kraftig varme.
De krydres med salt og peber.
Tilsættes hakket persille og nogle dråber citronsaft i serveringsøjeblikket.
Serveres som tilbehør til kød og vildt eller som forret på ristet franskbrød.

 
TIPS:
Kantareller er velegnet til dybfrysning.
De ristes eller dampes møre i smør og nedfryses i stegesmørret.
Holdbarhed ca. 3 mdr. Optøs direkte i supper, sauce og gryderetter.

 


 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙