KRYDDERURTESENNEP
#
75 g gul sennepspulver (1 dl) røres med
2-3 tsk honning
ca. ½ dl tør hvidvin
ca. 1 spsk kryddereddike, se dette
1-2 spsk finthakket estragon eller dild
1-2 tsk finthakkede timianblade
ca. 1-2 spsk olie
evt. krydderolie, se
Kryddereddike, krydderolie og grillolie.
*
Senneppen trækker et døgn før den kan spises.
Opbevares på glas med skruelåg i køleskabet. Holdbarhed 1-2
mdr.
HIMMERLANDSSENNEP
#
Overhæld
1 pk. groft sennepsmel (40 g) med
3-4 spsk kogende vand
dæk skålen med viskestykke og lad det trække 1 time.
*
Rør derefter senneppen med 1-2 spsk kryddereddike, se dette
et nip salt
1-2 spsk sukker
ca. 1 spsk porsesnaps eller anden urtesnaps, undtagen
malurt.
*
Lad senneppen trække til næste dag i glas med skruelåg.
Begge sennepper kan gøres mildere ved at tilsætte lidt
piskefløde.
Bliver de for stive røres de op med fløde eller olie.
Opdateret: 19/11/2025