Grillstegte grønsager

Grillstegte grønsager 

 
GRILLSTEGTE TOMATER
Mellemstore tomater pensles med olie, evt. krydderolie, og grillsteges
ved ikke for stærk varme 4-7 min. Vendes ofte med grilltang.

 
GRILLSTEGTE PEBERFRUGTER
Peberfrugter kan grillsteges hele eller halve (rensede).
De pensles med olie og grillsteges ved ikke for kraftig varme 8-12 min.
Pensles ofte. De halve grillstegte peberfrugter kan fyldes med råstegte
kartoffelterninger krydret med hakket løg.
Kartoflerne fyldes i peberfrugterne lidt før disse tages af grillen.

 
GRILLSTEGTE LØG
Mellemstore løg grillsteges med skallen på. De vendes ofte under stegningen.
Når de føles bløde, er de møre, det tager 10-25 min ved ikke for kraftig varme.
Løgene pilles, inden de spises evt. med kryddersmør.

 
GRILLSTEGTE, HALVE KARTOFLER
Store kartofler skrubbes grundigt og tørres.
Overfladen pensles med olie og drysses med salt og peber.
Kartoflerne lægges på grillen langs kanten, hvor varmen ikke er så høj
med snitfladen opad. Grillsteger 25-35 min, afhængigt af størrelsen og varmen.
Vendes og grillsteges ca. 5 min længere, til overfladen er gylden, og kartoflen mør.

 
HELE BAGTE KARTOFLER
Det er nemmest at bage kartoflerne i ovnen.
Det tager lang tid og er besværligt at stege dem i gløderne på grillen.

 
GRILLSTEGT AUBERGINE
Aflange, ikke for store auberginer pensles med olie og grillsteges.
Vendes ofte. Steger 15-20 min. Flækkes. Auberginekødet skrabes ud, og
mosen serveres med kryddersmør og groft salt.
Aubergine kan også skæres i ret tykke skiver, drysses med salt,
trækker 15 min, aftørres, pensles med olie og grillsteges.

 
GRILLSTEGTE COURGETTER
Ikke for store courgetter pensles med olie og grillsteges ca. 10 min. Vendes ofte.

 
GRILLSTEGTE MAJSKOLBER
Majskolberne lægges i koldt vand ca. ½ time. Tages op og aftørres.
Dækbladene foldes ned, svøbet fjernes, og kolben pensles med smeltet smør.
Dækbladene foldes om kolben, fastgøres i toppen med metaldims,
og kolberne grillsteges ved ikke for kraftig varme 10-15 min. Vendes ofte.

 
GRILLSTEGTE CHAMPIGNON
Champignon pensles med olie og grillsteges ca. 2 min. på hver side.
Champignon kan samles på grillspid, så de er hurtige at vende.

 
GRØNSAGSSPID
Alle de nævnte· grønsager plus små, forkogte løg eller forkogte porrestykker,
samt tykke agurkeskiver er velegnede til at grillstege på spid.
Kan kombineres efter den valgte ret. Fx:
1. Agurkeskiver, små tomater, små stykker af løg og indimellem evt. løvstikkeblade.
2. Aubergineterninger, stykker peberfrugt ind imellem laurbærblade.
3. Champignon, små tomater, tykke skiver courgette imellem salvieblade.

 
Grønsagsspid pensles med olie, drysses med salt og peber og grillsteges ca. 5 min.
Vendes ofte.

 


 

Opdateret: 19/11/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙