Fyldte tomater

Fyldte tomater

 
Tid: 15 min. I alt: 25 min. 4 portioner

 
# Ingredienser
8 mellemstore tomater
2 skalotteløg
30-40 g smør/margarine
½-1 fed knust hvidløg
salt, peber
¼-½ tsk mild paprika
1-2 spsk rasp
evt. 1 spsk reven parmesanost
smør

 
* Tilberedning
Skær et låg af tomaterne i den modsatte ende af, hvor stilken har siddet.
Løs frugtkødet med spids urtekniv. Skrab tomatindmaden ud med teske.
Sæt tomaterne med bunden i vejret i en sigte, så de kan løbe godt af.
Rist finhakkede løg i fedtstof på panden, til løgene er klare og let gyldne.
Tilsæt tomatindhold, knust hvidløg og krydderier.
Kog væden lidt ind og tilsæt 1-2 spsk rasp så fyldet virker jævnt, men ikke bastant.
Sæt tomaterne i et velsmurt ildfast fad. Fordel fyldet i tomaterne.
Drys reven parmesanost over. Læg en smørklat på hver tomat.
Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen ved 225°C i 10 min til tomaterne er gratineret.

 
SERVERING:
Fyldte tomater serveres som garniture til stegt kød, fisk og fjerkræ.

 
VARIATIONER:
1. Fyldte tomater serveres som nævnt kun som garniture.
Skal fyldte tomater serveres som frokostret, forret, på buffet eller til natmad vil man altid tilsætte ekstra fyld. Grundfyldet er det samme i de følgende opskrifter, og fremgangsmåden er som ovenstående.

 
2. Bland fyldet med 1-2 skiver skinke skåret i små terninger.
Drys reven ost over eller læg en lille skive emmentaler ost på fyldet før gratineringen.
Pyntes med hakket skinke.
Fyldet kan også blandes med 100 g fine ærter eller 100 g grofthakkede champignon.
Tomaterne drysses med rasp. Pyntes med hakket persille.

 
3. Tomaterne fyldes med lidt af fyldet. Et æg slås forsigtig ned i tomaterne.
Tomatlågene lægges over.
Fadet sættes i ovnen ved 160°C i ca. 15 min til ægget er stift.

 
TIPS:
Tomater er ikke egnet til dybfrysning.
Derimod kan retter tilsat flåede, ituskårne tomater godt dybfryses.

 


 

Opdateret: 16/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙