Fyldte auberginer

Fyldte auberginer

 

Fyldte auberginer

Stegte aubergineskiver

På foto ses Aubergine Charlotte bagest.

 

Fyldte auberginer

4 pers. (Forrest i billedet).

#

2 auberginer á 200-250 g

salt

1 spsk olie

¼ tsk spidskommen

¼ tsk knust koriander

¼ tsk friskkværnet peber

1 stort hakket løg

4 store modne flåede tomater, ca. 250 g

1-2 fed hakket hvidløg

1 ds koncentreret tomatpuré 70 g

1 stor grøn peberfrugt skåret i små terninger

½ dl vand

1 dl reven cheddar- eller anden ost.

 

*

Fjern stilke bladet. Flæk auberginerne på langs.

Skrab indmaden ud med en ske, så der er ca. ½ cm kød tilbage i skallen.

Læg auberginekødet i en sigte. Drys salt over. Lad det trække ½ time.

Skyl og tør det. Skær det i små terninger. Varm olien.

Tilsæt de tre krydderier og svits dem 1 minut.

Tilsæt hakket løg. Svits det let gyldent.

Tilsæt aubergine, flåede ituskårne tomater, hvidløg, tomatpuré, peberfrugt og vand.

Kog det hele ca. 15 min. Smag til med salt.

Fyld aubergineskallerne med denne blanding. Drys groftreven ost over.

Sæt skallerne i et oliesmurt ovnfast fad på ovnristen midt i ovnen ved 200°C i 30-40 min.

 

SERVERING

Serveres i fadet. Byd lun grovflute eller ditto brød til.

Serveres som forret/frokostret eller som tilbehør til lammeretter.

I stedet for de tre ovenfor nævnte krydderier kan der evt bruges 1 tsk karry.

 

Stegte aubergineskiver

#

Behandl auberginerne som i første opskrift, men

steg dem lidt længere ved knap så høj varme.

Når man forkoger dem i vand, suger de ikke så meget olie under stegningen.

Serveres med citronsaft, hakket persille og yoghurt naturel eller Cultura,

smagt til med salt og masser af knust hvidløg som forret/frokost eller

som tilbehør til kød og fisk.

 

Fyldte auberginer


 

Opdateret: 12/11/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙