# Ingredienser:
2 kopper ristede pekannødder
1 kop sukker
1/2 kop usaltet smør
1/2 kop piskefløde
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljeekstrakt
340 g flødechokoladestykker
eller smeltet chokolade
* Tilberedning
Beklæd en bageplade
med bagepapir, og arranger de ristede pekannødder.
I en gryde blandes
sukker, smør, piskefløde og salt ved middel varme.
Rør konstant, indtil
blandingen koger.
Skru ned for varmen,
og lad det simre i 5-7 min under hyppig omrøring,
indtil karamellen
tykner og får en fyldig gylden farve.
Tag gryden af varmen,
og rør vaniljeekstrakt i.
Kom karamellen over
pekannødderne med en ske, og sørg for, at de er dækket,
men stadig synlige.
Lad karamellen sætte sig i 10 min.
Smelt chokoladen i en
mikrobølgeovnssikker skål i intervaller af 30 sekunder,
og rør efter hvert
interval, indtil den er glat og blank.
Kom smeltet chokolade
over karamellaget på pladen, så toppen dækkes.
Lad det stivne ved
stuetemperatur eller i køleskabet, indtil det er fast.
Når de er helt
stivnede, overføres nødderne til en lufttæt beholder til opbevaring.
Tid: 15 min | Samlet
tid: 30 min | Kcal: 180 kcal pr. 4 stk |
Opdateret: 30/11/2025