Hvide Cheddar-kiks

Hvide Cheddar-kiks

 

 
Tid: 15 min. Køletid: 30 min. Samlet tid: 1 time. Kcal: 140 kcal pr. portion

 
# Ingredienser
1½ kop hvedemel
½ tsk salt
¼ tsk cayennepeber
4 spsk smør, skåret i tern
225 g skarp hvid cheddarost, revet
3-4 spsk iskoldt vand

 
* Tilberedning
Bland mel, salt og cayennepeber (hvis du bruger det) i en foodprocessor.
Blend et par gange.
Tilsæt det hakkede smør og den revne hvide cheddarost til foodprocessoren.
Blend, indtil blandingen ligner grove krummer.
Tilsæt gradvist iskoldt vand, en spsk ad gangen, og puls efter hver tilsætning,
indtil dejen samles i en kugle.
Tag dejen ud, pak den ind i film, og stil den i køleskabet i mindst 30 min.

 
Forvarm ovnen til 175 °C. Beklæd to bageplader med bagepapir.
Rul den kolde dej ud på en let melet overflade til en tykkelse på ca. 3 mm.
Brug en udstikker eller kniv, til at skære dejen i de ønskede former.
Prik huller med jævne mellemrum.
Læg de udskårne stykker på bageplader med lidt afstand mellem dem.
Bag i 12-15 min, eller indtil kanterne er let gyldne.
Lad kiksene køle helt af på bagepladerne.
Opbevares i en lufttæt beholder i op til 1 uge.

 


 

Opdateret: 28/11/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙