Ungarske fyldte pebre

Ungarske fyldte pebre

 
Tid: 40 min. I alt 1 time 40 min. 4 portioner
 
# Ingredienser
600 g hakket kalve- og flæskekød
50 g røget spæk
2 spsk løse ris
1 æg
1 spsk revet løg
1 fed knust hvidløg
2-3 tsk paprika
8 grønne peberfrugter
Sauce:
40 g svinefedt el. smør
4 spsk mel
1 stor ds koncentreret tomatpuré
2-3 dl vand
2 ds flåede tomater
1 tørret chilipeber el. 1 knsp cayennepeber
1-2 stilke bladselleri (kan udelades)
salt

 
TILBEHØR: Ungarske kartofler.

 
* Tilberedning
Hak spækket meget, meget fint med en kniv.
Kog risene 10 min i vand og lad dem dryppe af.
Ælt det hakkede kød med spæk, ris, æg, revet løg, knust hvidløg og krydderier.
Skær et låg af peberfrugterne og fjern frøstole og frø.
Giv hver peberfrugt et lille snit i bunden, så den kan stå i gryden.
Fyld peberfrugterne med fars.

 
Sauce:
Smelt fedtet i så stor en gryde, at alle peberfrugterne kan stå i bunden.
Afbag med melet.
Tilsæt vand, tomatpuré og hakkede, flåede tomater (hakket i mindre stykker i den åbne dåse) med al væden under konstant piskning.
Tilsæt hel chilipeber el. cayennepeber (pas på, det er meget stærkt), salt og fintsnittet bladselleri.
Lad saucen koge igennem og sæt peberfrugterne i gryden.
Lad dem koge under låg ved svag varme i ca. 1 time.

 
SERVERING:
Anret peberfrugterne på et dybt fad med saucen udenom.
Byd ungarske kartofler til.

 
Ungarske kartofler:
1 kg kartofler
1 lille løg
50 g svinefedt
salt.
*
Kartofler koges og pilles. Afkøles. Skæres ud i tynde skiver.
De hakkede løg svitses klare uden at få for megen farve i svinefedtet.
Kartoflerne hældes på panden og tilsættes salt.
De brases sammen med løgene og må gerne gå i stykker.
De skal ikke ligge som fine skivede, brasede kartofler. Evt. tilsættes mere fedt.

 
TIPS
Bliver der for meget fars til peberfrugterne, formes det til kødboller,
som koges med i saucen.

 
VARIATION AF RETTEN:

 
Farserede tomater:
8 mellemstore tomater
350 g hakket flæskekød
100 g fine frosne ærter
indmaden fra tomaterne
1 æg
½ tsk basilikum, salt, peber
4 spsk rasp
reven ost
smørklatter.

Skær en skive af tomaterne, hvor stilken har siddet.
Udhul tomaterne med teske. Sæt dem omvendt til afdrypning.
Hæld kerner og saft fra. Hak tomatkød og lågene fint med en kniv.
Bland kød med hakket tomat og de øvrige ingredienser og fordel farsen i tomaterne.
Sæt dem i et smurt, ovnfast fad. Bliver der fars tilovers, trilles det til kødboller,
som lægges ved siden af tomaterne.
Drys med reven ost og læg smørklatter over.
Bag dem midt i ovnen ved 200°C.
Byd nye kartofler og koldt smør til om sommeren, og råstegte kartofler og salat om vinteren.

 


 

Opdateret: 16/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙