Tid: 20 min. I alt: 1¼ time. 4-6 portioner
# Ingredienser
3-4 store spegesildefileter
2 dl tør hvidvin
1 spsk rødvinseddike
2 spsk olie, helst olivenolie
3 skiver citron
1 kvist rosmarin eller ¼ tsk tørret
1 laurbærblad
friskkværnet peber
1 rødløg
TILBEHØR:
groft rugbrød, smør.
* Tilberedning
Smag på de udvandede sildefileter, om om de er meget salte.
Læg dem evt. 2-4 timer i koldt vand.
Aftør fileterne med køkkenrulle. Skær dem i passende
stykker. Læg dem i en skål. Rør hvidvin, eddike og olie sammen. Skær tynde
citronskiver i halve. Bland marinaden med citronskiver, laurbærblad, evt.
knust, delt rosmarinkvist og friskkværnet peber. Hæld marinaden over sildene.
Stil dem koldt ½-1 time.
SERVERING:
Anret sildene. Læg tynde skiver af rødløg over. Server
groft rugbrød og smør til.
STEGTE SILD MED HVIDVIN:
#
8 ferske sild
8 rensede ansjoser (fås på glas)
rugmel, salt, peber,
fedtstof til stegning.
Lage: 2-3 dl tør hvidvin
4 finhakkede skalotteløg
1 kvist timian
1 laurbærblad
salt, peber
2-3 spsk citronsaft.
*
Gør sildene i stand som til stegte sild, se dette.
Læg en ansjos inden i hver sild. Snit hver sild 2 gange i
ryggen.
Vend sildene i krydret rugmel. Steg dem som stegte sild. Læg
dem i et halvdybt fad.
Kog hvidvin med finhakket løg, krydderier og citronsaft i 10
min ved svag varme.
Hæld den varme lage over sildene.
Server sildene lune eller kolde med groft brød og smør til.
Serveres som middagsmad med pillekartofler, hakket dild og
evt. koldt smør.
Spegesild i hvidvin bliver ikke bedre af at trække 1 døgn i
lagen. 1 time er nok.
Marinaden bliver let uklar. Derfor skal silden tillaves
næsten lige før den spises.
Opdateret: 14/10/2025