
Tid: 30 min. I alt: 6 timer. 4-6 portioner
# Ingredienser
1 ½ kg ribben
salt
MARINADE:
1 tsk reven appelsinskal
1 dl appelsinsaft
½ dl citronsaft
1 dl sirup
½ dl kinesisk soya
2-3 fed knust hvidløg
1 tsk ingefær
½ tsk sort peber
TILBEHØR:
Bagte kartofler med smør, grøn salat.
* Tilberedning
Få slagteren til at udskære ribbenene 8-10 cm lange.
Udskær dem enkeltvis eller to og to sammen.
Læg ribbenene på et halvdybt fad.
Rør marinaden sammen og hæld den over ribbenene.
Dæk fadet med folie, og sæt det i køleskabet.
Ribbenene skal marinere mindst 2-4 timer, helst natten over.
Vend dem af og til, så de alle får lov at suge marinaden.
Tag ribbenene op af marinaden.
Aftør dem med papir fra køkkenrullen.
Læg dem på grillristen.
Dæk bradepanden med folie og sæt den under grillristen.
Pensl med marinaden.
Sæt kødet i ovnen ved 175°C i 1-1½ time.
Vend ofte benene og pensl hver· gang med marinaden.
Mærk på kødet, hvornår det er mørt.
Indstil ovnen på grill eller stærkeste varme.
Hæld den sirupslignende masse, der ligger i bradepanden
op i resten af marinaden og bland det godt.
Efterbrun benene 5-8 min med åben ventil eller ovndøren på
klem.
Drys salt på benene og pensl mange gange med marinaden.
SERVERING:
Server ribbenene med bagte kartofler med smørklat,
stærk
sennep og blandet grøn salat.
VARIATIONER:
SPARERIBS CALIFORNIA:
1 mellemstor dåse koncentreret tomatpuré (150 g),
1½ dl vand,
2 fed knust hvidløg,
1 finhakket skalotteløg,
1 tsk chillipulver,
1 spsk engelsk sauce,
2 spsk brun farin,
1 tsk tør gul sennep,
2 spsk vineddike,
3 spsk olie.
* Tilberedning
Kog alle ingredienser sammen, og lad saucen koge lidt ind.
Sæt ribbenene i ovnen 15 min før der pensles med barbecuesaucen.
Der pensles ofte under hele stegningen.
Ribbenene serveres med bagte kartofler, salat eller kogte
majskolber
eller smør rystede, dybfrosne majs.
SPARERIBS PEKING:
1 dl sherry,
1 dl kinesisk soya,
2 fed knust hvidløg,
2 spsk honning,
¼ tsk kanel,
¼ tsk muskat,
¼ tsk nelliker.
* Tilberedning
Marinaden røres sammen og hældes over ribbenene som trækker
helst 1 døgn.
Steges i ovnen som nævnt i opskriften.
Serveres med stærk sennep og ris pilaf.
Opdateret: 14/09/2025