Peberfrugter

Peberfrugter

 

 

Peperonata

Peber-røræg

Peberpuré

Mexicanske fløde-peberfrugter

 

Peperonata

(Billedet). 4-6 pers.

#

4 store peberfrugter, gerne forskellige farver

1 stort finthakket løg

1-2 fed hvidløg

1-2 spsk olie

500 g friske flåede tomater, evt. fra dåse

salt, peber.

 

*

Skær en skive af peberfrugterne ved stilken.

Skær frøstolene af og skrab kernerne ud.

Skær peberfrugterne i ringe. Hak løg og hvidløg fint.

Damp begge dele klare i olie uden at brune.

Tilsæt peberringe og lad dem svitse med 2 min.

Skær de flåede tomater i både og bland dem i retten

sammen med salt og peber.

Kog retten ved svag varme under låg til tomaterne

begynder at koge ud, ca. 10 min.

 

SERVERING:

Server peperonata som selvstændig ret med løse naturris,

evt. salat og både af smilende æg.

Eller byd peperonata som tilbehør til kød, fisk og fjerkræ.

Peperonata kan også serveres som forret blot overdrysset

med rigelig hakket persille og sprød grovflute til.

 

Peber-røræg

#

2 peberfrugter, gerne 1 rød og 1 grøn

2 spsk finthakket løg

1 spsk olie

6 æg

1 dl fløde/vand

salt og peber.

 

*

Skær peberfrugterne i små terninger. Hak løg.

Damp begge dele i lidt olie, uden at brune, til løgene er klare.

Drys salt og peber over. Pisk æg og fløde sammen.

Hæld æggemassen i gryden.

Skrab forsigtigt i æggemassen fra siden og ind mod midten

med rolige bevægelser. Sluk for rørægget lidt før det er helt stift.

Serveres som forret til røget torsk, helleflynder, stenbider eller stegt bacon.

Eller som tilbehør til skinke og røget makreller

 

Peberpuré

#

2 mellemstore løg

1 spsk olie

3-4 store grønne peberfrugter

3-4 spsk hønsebouillon

salt, peber

evt. lidt citronsaft

ca. ½ dl piskefløde.

 

*

Hak løgene. Damp dem klare i olie uden at brune.

Flæk peberfrugterne og befri dem for frø og frøstole.

Skær dem i mindre stykker.

Bland dem med løg og hønsebouillon i gryden og damp dem

ved svag varme under låg, til de bliver møre.

Findel det hele i en blender eller gnid det gennem en sigte.

Kog puréen igennem med fløde og smag til med salt, peber og citronsaft.

Serveres som tilbehør til vildt, fuglevildt, kalkun og stegt fisk.

Laves peberpuré af rød peber, får den en smuk farve, men virker mere sød;

så sød at den faktisk kan erstatte gelé til vildt - hvis du altså tør.

 

Mexicanske fløde-peberfrugter

#

30 g smør

2 grønne peberfrugter

2 røde peberfrugter

1 lille finthakket løg

2-3 store fuldmodne tomater

½-1 tsk spidskommen

½-1 tsk oregano

salt, peber

1½ dl creme fraiche

 

*

Skær peberfrugterne i strimler. Hak løget.

Damp begge dele 2 min i smør.

Tilsæt krydderierne og lad dem svitse med 1 min.

Skær tomaterne i små terninger og bland dem i gryden.

Kog det hele 5 min.

Tag gryden af varmen, tilsæt cremefraiche og anret det i en varm skål.

Kan overdrysses med hakket persille eller koriander.

Serveres straks som tilbehør til kød, fisk eller fjerkræ, eller

som selvstændig ret med ris som peperonata.

 


 

Opdateret: 30/10/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙