
Tid: 10 min. ialt: 15 min. 4 portioner
# Ingredienser
4 skiver sandwichbrød eller formfranskbrød
300 g skært oksekød, hakket 1 gang
1 spsk finhakket løg
1 spsk kapers
½-1 tsk mild paprika
salt, friskkværnet peber
50-60 g smør
PYNT:
4 løgringe
4 æggeblommer.
TILBEHØR:
Brøndkarse
friskhøvlet peberrod
finhakket løg og kapers.
* Tilberedning
Rist brødet let på den ene side.
Ælt kødet med løg, kapers og krydderier.
Smør kødet på brødene i et ensartet lag på den ristede side.
Rist brødene ca. 2 min i gyldent smør med kødsiden nedad.
Vend brødene og rist dem ca. 1 min. Sluk for panden.
Lad brødene stå lidt på panden, så de kan suge fedtstoffet.
SERVERING:
Anret parisertartar på et fad.
Læg en løgring og en æggeblomme på hver.
Server friskrevet peberrod, brøndkarse, hakkede løg og
kapers til.
VARIATIONER AF RETTEN:
HAMBURGER: pr. person.
1 usødet hamburgerbolle
krydret mayonnaise
2 skiver tomat
1 hakkebøf af 75-100 g hakket oksekød,
fedtstof til stegning
salt, peber
1-2 skiver rå eller syltet agurk
1 tynd skive rå løg.
*
Bollen flækkes og ristes.
Den smøres med mayonnaise, når den er kold.
Bøffen steges i gyldent fedtstof ca. 2 min på hver side og
drysses med salt og peber.
På den halve flade bolle lægges tomatskiver, bøf, agurk og
løgskive.
Den anden bolle lægges over,
og en hamburger spises med fingrene.
LAMMEKARBONADER:
½ kg hakket lammekød fra bov, nakke el. hals
1 dl rasp
4-5 spsk tør hvidvin
1 æg
1 spsk revet løg
1 spsk hakket persille
½ tsk merian
1 fed knust hvidløg
salt, peber
mel
ca. 25 g smør
1 spsk olie.
*
Skær synligt fedt af kødet og hak det en gang gennem
maskinen.
Udblød rasp i hvidvin og bland det med kødet med de øvrige
ingredienser.
Form kødet til 8 små karbonader.
Vend dem i mel og steg dem i gyldent smør/olie ca. 3-4 min
på hver side.
Serveres med tomatsalat og råstegte kartofler.
Opdateret: 14/09/2025