
Tid: 35 min. I alt: 1 time 20 min. 4 portioner
# Ingredienser
4 skiver røget bacon
35 g ukrydret svinefedt/smør
2 kyllinger à ca. 800 g
5 finhakkede skalotteløg
2 fed knust hvidløg
1-1½ spsk mild paprika
4 spsk koncentreret tomatpuré
ca. 2 dl bouillon
2-3 dl piskefløde
1 tsk citronsaft
½ kg champignon
25 g smør
TILBEHØR:
Flute
Kogte smørvendte nudler eller løse ris.
* Tilberedning
Skær baconen i strimler på tværs.
Svits dem til de er gyldne. Tages op.
Del kyllingerne i kvarte og brun dem i baconfedtet tilsat
smør.
Tages op.
Svits finhakket skalotteløg og knust hvidløg til løgene er
klare.
Tilsæt paprika og brun det lidt med, inden tomatpuré,
bouillon og
Fløde hældes ved.
Kog saucen igennem og smag den til med salt.
Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden.
Retten mørner under låg ved svag varme, på 35-50 min.
Spæd evt. lidt bouillon ved under stegningen.
Skær de rensede champignon i skiver og svits dem let i smør.
Tilsættes retten ca. 10 min før den er færdig.
Varm baconstykkerne og drys dem over ved anretningen.
SERVERING:
Server retten med lun flute, kogte smørvendte nudler eller
løse ris.
VARIATION AF TILBEHØR:
Salat af strimlet peberfrugt, gerne både gul, rød og grøn og
tilsat 2-4 spsk finhakket skalotteløg i
olie/vineddikemarinade
SUPPLERENDE TILBEHØR:
Salat af grøn salat, agurk og tomater.
Marinade af olie/vineddike eller citronsaft, krydret
med salt, peber og hvidløg, hældes over.
TIPS:
Til bouillon kan bruges hønsekødsbouillonterninger eller
dåsebouillon.
Retten kan også færdiggøres i ovn.
De brunede kyllingestykker lægges i et ildfast fad og saucen
hældes over.
Fadet dækkes med folie, stilles på ovnrist midt i ovnen ved
220°C.
Opdateret: 14/09/2025