
Tid 10 min. ialt: 25 min. 4 portioner
# Ingredienser
Pandekagedej:
200 g mel
3 dl mælk
ca. 1 dl vand
4 æg
½ tsk salt
25 g smeltet smør/margarine
fedtstof til bagning
Kødfyld:
1 dl finhakket løg
ca. 35 g smør/margarine
300-400 g hakket oksekød
200 g finsnittet hvidkål
250 g champignon
½-1 tsk ingefær
3-4 spsk kinesisk soya
salt
evt. 3-4 spsk vand
Til gratinering:
3-4 spsk reven parmesanost
30 g smeltet smør
TILBEHØR:
Tomatsalat.
* Tilberedning
Pisk alle ingredienserne sammen til en ikke for tyk,
klumpfri pandekagedej.
Lad dejen hvile mindst ½ time i køleskabet.
Rør dejen igennem og spæd evt. lidt mere væske i, hvis dejen
virker meget tyk.
Smelt fedtstoffet til bagningen.
Hæld lidt af det smeltede fedtstof på en varm pande.
Hæld lidt dej på ved pandeskaftet.
Drej panden en omgang, så dejen fordeler sig jævnt over hele
panden.
Bag pandekagerne lysebrune på begge sider.
Lad pandekagerne afkøle.
Af denne portion bliver der 10-12 pandekager.
Kødfyld:
Svits finhakket løg i fedtstoffet, indtil løgene er klare og
let gyldne.
Tilsæt det hakkede kød og rør, til kødet har delt sig.
Tilsæt finsnittet hvidkål, rensede skiveskårne champignon,
ingefær og soya.
Lad det hele snurre lidt. Tilsæt evt. lidt vand, hvis fyldet
virker tørt.
Smag til med salt. Lad fyldet afkøle lidt.
Fordel fyldet på pandekagerne.
Fold siderne på pandekagerne lidt ind og tril derefter
pandekagerne sammen.
Læg dem på sammenføjningen i et velsmurt ildfast fad.
Drys reven ost over og dryp med smeltet smør.
Sæt fadet på ovnristen på øverste rille i ovnen ved 225°C i
10-15 min.
SERVERING:
Pandekagerne serveres i fadet og dertil tomatsalat.
Fyldet kan krydres med timian, paprika eller karry i stedet
for ingefær.
Fyldet kan tilsættes flåede, ituskårne tomater og oliven i
stedet for hvidkål.
Hvidkål kan udskiftes med bønnespire.
TIPS:
Man kan helt udelukke osten og blot dryppe pandekagerne med smeltet
smør, inden de varmes i
ovnen.
__________________________________
Opdateret: 14/09/2025