
# Ingredienser:
6 peberfrugter
450 g hakket oksekød
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, hakket
1 tsk stødt
spidskommen
1 tsk chilipulver
½ tsk paprika
½ tsk salt
¼ tsk sort peber
1½ kop revet ost
1 kop revet cheddarost
1 kop mælk
4 store æg
¼ kop hvedemel
½ tsk bagepulver
frisk koriander,
hakket (til pynt)
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 190
°C.
Beklæd en bageplade
med folie, og læg peberfrugterne på den.
Steg dem i 10-12 min,
vend dem af og til, indtil skindet er brunet.
Læg peberfrugterne i
en skål, dæk med plastfolie, og lad dem dampe i 10 min.
Pil den brunede skræl
af peberfrugterne, og skær et snit i af hver peberfrugt.
Fjern kernerne, og sæt dem til side.
Steg det hakkede
oksekød med løg, hvidløg, spidskommen, chilipulver, paprika,
salt og sort peber i
en stegepande ved middel varme, indtil kødet er brunet og
gennemstegt. Hæld
overskydende fedt fra.
Fyld hver peberfrugt
med oksekødsblandingen, og
læg dem i et smurt
ildfast fad på 23x33 cm.
Drys halvdelen af den
revne ost over de fyldte peberfrugter.
Pisk mælk, æg, mel og
bagepulver sammen i en skål, indtil blandingen er glat.
Hæld blandingen jævnt
over peberfrugterne.
Drys med den
resterende revne ost.
Bag i 30-35 min, eller
indtil fadet er gyldenbrunt og bobler.
Pynt med hakket
koriander, og server varmt.
Tid: 35 min | Samlet
tid: 55 min | 360 kcal pr. portion | 6 portioner
Opdateret: 30/11/2025