Portioner: 4
# Ingredienser
300 g skært kalvekød, f.eks. inderlår
300 g svinemørbrad
300 g kalvenyre
1 lille pk vakuumpakket bacon
4-8 små tomater
1 grøn peberfrugt
4-8 små løg
olie til pensling
salt, peber.
TILBEHØR:
Flute, salat, hvidløgssmør.
* Tilberedning
Skær kød og nyre i terninger, ca. 3x3 cm.
Del baconskiver og vikl et stykke om hvert stykke nyre.
Skær peberfrugten i mindre stykker. Kog pillede løg 5 min.
Sæt alt skiftevis på lange grillspid.
Pensl med olie og steg spiddene 7-10 min, til alt er mørt.
Drys salt og peber på under stegningen.
SERVERING:
Server mixed grill med flute, salat og hvidløgssmør, se dette.
VARIATIONER:
De følgende kombinationer tillaves som opskriften.
Alt sættes skiftevis på grillspid. Krydres med salt og peber
under stegning.
1.
750 g skært skinkekød
8 porrer (5 cm lange), kogt 5 min
og omviklet med ½ skive bacon
8 æblebåde.
Pensling:
2 spsk olie med nellike.
2.
1-2 pk. kyllingebryst uden ben, skåret i tern
8 små tomater
1-2 courgetter skåret i tykke skiver
8 små forkogte løg
kviste af frisk basilikum.
Pensles med 2 spsk olie, tilsat 1 tsk reven citronskal.
3.
Cocktailpølser, evt. omviklet med bacon
8-12 tykke skiver agurk
8-12 forkogte løg
stykker af rød peberfrugt.
Pensles med 2 spsk olie tilsat 1 tsk barbecuekrydderi.
4.
500 g kalvelever
1 lille pk. bacon
250 g champignon
8 små forkogte løg
8 små tomater.
Pensles med 2 spsk olie tilsat 1 tsk paprika el. 1 fed knust
hvidløg.
5.
500-750 g skært lammekød fra bov eller kølle
peberfrugt
1 aubergine skåret i terninger
1 løg.
Løget deles og skæres ud i stykker, som sættes mellem kød og
grønsager.
Pensles med 2 spsk olie tilsat 1 spsk citronsaft, 1 knust
hvidløgsled og 1 tsk tørret dild.
6.
1 pk. frossen kyllingelever
1 pose cocktailpølser
2 peberfrugter i forskellige farver
8-12 champignon.
Alt marineres i kryddermarinade, se dette, i 2 timer inden
stegningen.
VARIATION AF TILBEHØR:
Mixed grill kan også serveres med rispilaff eller
bagte kartofler med creme fraiche/ymer tilsat en eller flere
slags krydderurter.
RISPILAFF:
Svits 2 finhakkede skalotteløg i lidt smør,
indtil løgene er klare.
Tilsæt ris og bouillon i stedet for vand efter
brugsanvisningen på pakken og kog risene.
TIPS:
Mixed grill kan kombineres efter fri fantasi, blot
tingene·bliver·møre samtidig.
Opdateret: 07/11/2025