
# Ingredienser:
2,4 dl creme fraiche
2,4 dl mayonnaise
2,4 dl revet mozzarellaost
2,4 dl revet cheddarost
2,4 dl revet parmesanost
7,6 dl revet kogt kylling
225 g flødeost, blødgjort
1 tsk hvidløgspulver
2,4 tsk løgpulver
2,4 tsk salt
2,4 tsk sort peber
4,6 dl hakkede forårsløg (valgfrit til pynt)
2,4 dl knuste Ritz-kiks eller TUC eller lignende kiks
2 spsk smeltet smør
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 175
°C og smør et ildfast fad på 23x33 cm.
Bland flødeost, creme fraiche,
mayonnaise, hvidløgspulver, løgpulver,
salt og sort peber i
en stor skål. Bland indtil det er glat.
Vend den revne
kylling, mozzarellaost, cheddarost og
halvdelen af
parmesanosten i. Rør indtil det er godt blandet.
Hæld blandingen i det
forberedte ildfaste fad og fordel det jævnt.
I en lille skål
blandes knuste Ritz-kiks med smeltet smør.
Drys kiksblandingen
jævnt over toppen af gryden.
Drys den resterende
parmesanost over kiksene.
Bag i 25-30 min, eller
indtil gryden bobler, og toppen er gyldenbrun.
Pynt med hakkede
forårsløg, hvis det ønskes, og server varmt.
Tid: 30 min | Samlet
tid: 45 min | 420 kcal pr. portion | 6 portioner
Opdateret: 30/11/2025