
Tid: 45 min. I alt: 5 timer. 4 portioner
# Ingredienser
600 g skært lammekød skåret fra køllen
1 stor peberfrugt
1 løg
4 laurbærblade
4 faste, ikke for store tomater
salt
Sherrymarinade:
4 spsk olie
½ dl tør sherry el. hvidvin
1-2 spsk citronsaft
1-2 fed knust hvidløg
2 spsk hakket persille
1 tsk tørret oregano
TILBEHØR
pilafris med champignon og evt. salat.
* Tilberedning
Skær kødet fra benet og skær fedtet fra.
Skær det i firkanter ca. 2x3 cm og læg det i en skål.
Pisk marinaden sammen og hæld den over kødet. Bland det hele
godt.
Lad kødet trække mindst 4 timer, gerne til næste dag,
tildækket i køleskabet.
Vend af og til kødet i marinaden.
Hæld til afdrypning. Gem marinaden.
Skær peberfrugten fri for frøstol og frø og skær den ud i
passende stykker.
Skær løget i kvarte og del hvert stykke ud i enkelte
løgskæl.
Sæt kødet på kødspid skiftevis med løg og peberfrugt.
Sæt 1 laurbærblad og en tomat ind imellem.
Læg spiddene i en smurt bradepande og pensel med marinaden.
Drys salt over.
Grillsteg kødet ca. 12 cm fra grillelementet i 5-6 min. Vend
dem.
Pensel med marinaden og grillsteg dem endnu 4-6 min.
SERVERING
Læg kebabspiddene på et leje af pilafris med champignon og
byd evt. salat til retten.
Pilafris med champignon
#
1 mellemstort finthakket løg
20 g smør
3 dl løse ris
bouillon (mængde iflg. brugsanvisning på pakken)
2 spsk persille
250 g champignon
20 g smør.
*
Hak løget fint og damp det i smør, til det er klart uden at
brune.
Tilsæt ris, vend dem i løgene og tilsæt kogende, ikke for
salt bouillon (evt. terning).
Kog risene som foreskrevet på brugsanvisningen. Hak
persillen.
Skær rensede champignon i skiver og rist dem i smør.
Bland persille og champignon i risene, når de er kogt.
TIPS:
Lammekebabs
kan ovnsteges ved 225°C i 6-8 min på hver side på ovnristen med bradepanden
under på øverste ribbe i ovnen.
De kan ligeledes
steges på havegrill 4-5 min på hver side.
Grønsagerne
kan også være skiver af courgetter, æblebåde, små, forkogte løg eller hele
champignon.
Bovkød kan
anvendes, men af de små bove på 1-1¼ kg er det svært at skære 600 g af
i så store
stykker, som er velegnet til kebabs.
Større bove
kan udmærket anvendes, og stegetiden er blot nogle minutter længere.
Opdateret: 15/10/2025