Lammekebabs

Lammekebabs


Tid: 45 min. I alt: 5 timer. 4 portioner

 
# Ingredienser
600 g skært lammekød skåret fra køllen
1 stor peberfrugt
1 løg
4 laurbærblade
4 faste, ikke for store tomater
salt

 
Sherrymarinade:
4 spsk olie
½ dl tør sherry el. hvidvin
1-2 spsk citronsaft
1-2 fed knust hvidløg
2 spsk hakket persille
1 tsk tørret oregano

 
TILBEHØR
pilafris med champignon og evt. salat.

 
* Tilberedning
Skær kødet fra benet og skær fedtet fra.
Skær det i firkanter ca. 2x3 cm og læg det i en skål.
Pisk marinaden sammen og hæld den over kødet. Bland det hele godt.
Lad kødet trække mindst 4 timer, gerne til næste dag, tildækket i køleskabet.
Vend af og til kødet i marinaden.
Hæld til afdrypning. Gem marinaden.
Skær peberfrugten fri for frøstol og frø og skær den ud i passende stykker.
Skær løget i kvarte og del hvert stykke ud i enkelte løgskæl.
Sæt kødet på kødspid skiftevis med løg og peberfrugt.
Sæt 1 laurbærblad og en tomat ind imellem.
Læg spiddene i en smurt bradepande og pensel med marinaden. Drys salt over.
Grillsteg kødet ca. 12 cm fra grillelementet i 5-6 min. Vend dem.
Pensel med marinaden og grillsteg dem endnu 4-6 min.

 
SERVERING
Læg kebabspiddene på et leje af pilafris med champignon og byd evt. salat til retten.

 
Pilafris med champignon
#
1 mellemstort finthakket løg
20 g smør
3 dl løse ris
bouillon (mængde iflg. brugsanvisning på pakken)
2 spsk persille
250 g champignon
20 g smør.

 
*
Hak løget fint og damp det i smør, til det er klart uden at brune.
Tilsæt ris, vend dem i løgene og tilsæt kogende, ikke for salt bouillon (evt. terning).
Kog risene som foreskrevet på brugsanvisningen. Hak persillen.
Skær rensede champignon i skiver og rist dem i smør.
Bland persille og champignon i risene, når de er kogt.

 
TIPS:
Lammekebabs kan ovnsteges ved 225°C i 6-8 min på hver side på ovnristen med bradepanden under på øverste ribbe i ovnen.
De kan ligeledes steges på havegrill 4-5 min på hver side.
Grønsagerne kan også være skiver af courgetter, æblebåde, små, forkogte løg eller hele champignon.
Bovkød kan anvendes, men af de små bove på 1-1¼ kg er det svært at skære 600 g af
i så store stykker, som er velegnet til kebabs.
Større bove kan udmærket anvendes, og stegetiden er blot nogle minutter længere.

 


 

Opdateret: 15/10/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙