Tid: 40 min. I alt: 1 time 10 min. 4 portioner
# Ingredienser
2 kyllinger á ca. 900 g
75 g smør
saften af 1 citron
4-5 spsk blandede krydderurter af fennikeltop, estragon, og
merian, timian og et enkelt løvstikkeblad
2 tsk groft salt
1-1½ dl lys, tør vermouth, sherry eller bouillon
TILBEHØR. Flute, grøn salat med tomater.
* Tilberedning
Fjern indmaden fra kyllingerne.
Skær de to yderste vingeled af hver kylling. Skær
kyllingerne i kvarte.
Dup dem tørre med køkkenrullepapir.
Smelt smørret og bland det med citronsaft.
Vend kyllingestykkerne i denne blanding og læg dem med
skindsiden opad
i et smurt ovnfast fad.
Rib krydderurterne fri for stilke og hak dem groft med en
kniv og
knus dem derefter i en morter med groft salt. Se Tips.
Drys blandingen over kyllingerne og sæt fadet på ovnristen
midt i ovnen ved 250°C i ca. 10 min.
Dæmp varmen til 150°C, hæld vin/bouillon i fadet og dæk med
folie.
Videresteg kyllingerne 30-40 min, til de er møre. Mærk i
låret.
Fjern folien. Dryp stykkerne med stegeskyen.
Efterbrun dem under grill eller ved højeste ovnvarme til de
er gyldne og sprøde.
SERVERING
Server kyllingerne i fadet med lun flute, som bruges til at
dyppe den skønne sky
op med samt grøn salat tilsat tomatbåde eller hele små
cherrytomater.
VARIATION
MIDDELHAVSKYLLING
#
2 kyllinger
2 spsk olie evt. krydderolie
500 g tomater, evt. fra dåse
1-2 fed hvidløg
1 dl hakket løg
100 g skinke eller hamburgerryg
1½ dl tør hvidvin eller bouillon
1-2 peberfrugter
250 g champignon
1-2 tsk hakket rosmarin
1-2 tsk hakkede timianblade
2 spsk hakket persille.
*
Kyllingerne deles i kvarte og brunes i olie.
Tomaterne flås, skæres i både og tilsættes de brunede
kyllingestykker
sammen med knust hvidløg, finthakket løg,
fintstrimlet skinke/hamburgerryg samt væske.
Retten småkager under låg i 30-40 min, til kødet er mørt.
Mærk i låret.
10 min. før kødet er mørt, tilsættes fintstrimlet peberfrugt
og
champignonskiver samt hakkede krydderurter.
SERVERING
Retten kan evt. overdrysses med friske krydderurter, og
der bydes smørvendte båndnudler eller pillekartofler til.
Velegnet til dybfrysning,
TIPS
Har du ikke en morter, hakkes krydderurter fint sammen med
salt med en kniv.
Ved at knuse
krydderurterne sammen med saltet bliver de mere sprøde.
Opdateret: 19/11/2025