
Tid: 20 min. I alt: 1 time og 5 min. 4 portioner
# Ingredienser
2 kyllinger à 900 g
Salt og friskkværnet peber
ca. 4 spsk olie
1 dl finhakket løg
3-4 dl bouillon eller tør hvidvin
1 ds henkogte tomater (½ kg ds)
2 fed knust hvidløg
2-4 peberfrugter, grøn og/eller rød
TILBEHØR:
Flute eller løse ris
Grøn salat.
* Tilberedning
Skær kyllingerne i kvarte og gnid dem med salt og peber.
Brun kyllingestykkerne i olie på alle sider i dyb pande
eller gryde.
Tages op.
Svits de finhakkede løg til de er klare og let gyldne.
Tilsæt bouillon og væden fra tomaterne, ialt ca 3-4 dl.
Retten vinder i velsmag hvis man bruger tør hvidvin i stedet
for bouillon.
Læg kyllingestykkerne tilbage.
Lad retten småsnurre under låg i 25-35 min.
Tilsæt hele tomater, knust hvidløg og peberfrugt skåret i
ringe.
Lad retten snurre videre i 10-15 min, til kødet er mørt.
Smag til med salt og peber.
SERVERING:
Server retten i pande/gryde med flute eller løse ris samt
grøn salat.
VARIATION AF TILBEHØR
Ris Pilaff:
2 spsk finhakket skalotteløg
2 spsk olie
2½ dl basmatiris
bouillon.
* Tilberedning
Svits finhakket løg i olie til løgene er klare, uden at tage
for meget farve.
Tilsæt ris og bland dem godt med løgene.
Tilsæt bouillon i den mængde, som er angivet for væske/vand
på ris-emballagen.
Kog risene som angivet på pakningen.
Smag først til med salt, når risene er kogt.
Mængden afhænger af, hvor salt bouillonen er.
TIPS:
Man kan godt bruge henkogt peberfrugt uden for sæsonen,
men endelig ikke den, der ligger i let eddikelage.
Læs deklarationen på dåsen.
De brunede kyllingestykker kan også lægges i et ildfast fad
og de øvrige ingredienser tilsættes som beskrevet.
Fadet dækkes med folie.
Retten småsteger ved 200-225°C midt i ovnen.
Mod slutningen fjernes foliet.
I højsæsonen er det bedst at bruge fuldmodne, flåede
tomater.
Dyp tomaterne i spilkogende vand, derefter i koldt vand,
så er skindet lige til at flå af.
Bouillon til risene laves af hønsebouillonterning.
Opdateret: 14/09/2025