Tid: 30 min. I alt: 1 time og 30 min. 4 portioner
# Ingredienser
1 stor kylling à 1200 g
1 løg
1 gulerod
1 dusk persille
1 laurbærblad
salt
vand
3 spsk sherry
½ kg asparges, grønne eller hvide, friske eller fra dåse
1 spsk reven parmesanost
OSTESAUCE:
30 g smør
3 spsk mel
1-2 dl aspargesvand
1-2 dl kyllingebouillon
1 dl fløde
100 greven Danbo ost
2 æggeblommer
1-2 spsk reven parmesanost.
TILBEHØR: Flute.
* Tilberedning
Kog den rensede kylling i så meget vand, at den lige er
dækket.
Skum suppen når den når kogepunktet og tilsæt rensede urter
og salt.
Lad kyllingen småkage 40-50 min.
Mærk ved låret om den er mør.
Tillav saucen, mens kyllingen koger.
OSTESAUCE:
Afbag smør og mel og tilsæt aspargesvand og
kyllingebouillon under stadig piskning.
Tilsæt derefter fløden og reven Danbo-ost.
Pisk saucen igennem til den er glat og blank, og osten er
smeltet.
Tag gryden af varmen.
Rør æggeblommerne med lidt af den varme sauce og
rør derefter blommer/sauce ned i gryden med sauce.
Derefter må saucen ikke koge.
Pil forsigtig al skindet af kyllingen. Det kan ikke bruges i
retten.
Skær al kødet fra kyllingen og del de største stykker i
passende portionsstykker.
Læg al kyllingekødet i et smurt ovnfast fad.
Dryp sherry over og drys med 1 spsk parmesanost.
Læg de kogte, velafdryppede aspargessnitter over.
Hæld saucen over retten og
drys overfladen med et tæt lag reven parmesanost.
Stil fadet på ovnristen midt i ovnen ved 200°C i ca. 20 min,
til overfladen er gylden.
SERVERING: Server retten med sprød flute.
VARIATION AF RETTEN:
I stedet for asparges kan man lægge stykker af kogte porrer
eller kogt broccoli over.
Så behøver man ikke at bruge sherry, da disse 2
stærktsmagende grønsager vil tage smagen fra den.
TIPS:
Retten kan laves af en rest kogt hønsekød.
Sherry kan udelades fra selve retten.
Men hvis De bruger sherry, skal den endelig være tør.
Opdateret: 14/09/2025