Kylling Chop Suey

Kylling Chop Suey

 
Tid: 45 min. I alt: 55 min. 4 portioner

 
# Ingredienser
2 pk dybfrossen kyllingebryst
2 spsk olie
2 porrer
3 stilke bladselleri
1 stort finhakket løg
150 g kinesisk kål eller hvidkål
10 champignon i skiver
1 lille ds bambusskud
¼-½ kg ds bønnespirer
2½-3 dl bouillon
1 spsk smør
2 spsk maizenamel
2-3 spsk kinesisk soya
evt. salt

 
TILBEHØR:
Løse ris og kinesisk soya.

 
* Tilberedning
Skær det let optøede kyllingebryst i strimler.
Damp kødet 2-3 min i varm olie, uden at det tager farve.
Tilsæt tynde porreringe, hvor mest muligt af det grønne er taget med.
Desuden tynde skiver af bladselleri, finhakket løg samt
finsnittet kinesisk kål eller hvidkål.
Damp alt 3 min og rør ofte i gryden. Intet må brune.
Tilsæt de skiveskårne champignon og bouillon.
Lad retten småsnurre 2-3 min.
Rør en smørbolle af smør og maizenamel.
Jævn retten under konstant omrøring.
Rør til smørbollen er opløst. Lad retten småkage 2 min.
Tilsæt bambusskud skåret i strimler, samt velafdryppede bønnespirer.
Smag retten til med kinesisk soya og salt.
Når de sidstnævnte grønsager er gennemvarme, er retten færdig.

 
SERVERING:
Server retten med løse ris og kinesisk soya.

 
VARIATION AF RETTEN:
Chop Suey kan også tilsættes vandkastanier,
som fås på dåse i delikatesseforretninger.
Samme sted fås også tørrede kinesiske svampe, som opblødes
et døgn i koldt vand, skæres i strimler og koges med i retten.

 
TIPS:
Anvend helst den grønne bladselleri.
Er det ikke årstiden for bladselleri, kan den udelades eller
man anvender bladselleri på dåse.
Til bouillonen kan evt. bruges hønsebouillonterninger eller
bouillon fra dåse.
Spar på saltet i retter med bouillonterninger.
Kunsten ved denne ret er, at grønsagerne ikke må være overmøre,
men skal bevare deres sprødhed.

 
Lad mig rette en misforståelse:
Kinesisk mad er meget sjældent stærk, kun hvis den
stammer fra Shanghai-køkkenet. Det er indonesisk mad der er stærk.
Om denne ret er den originale kinesiske Chop Suey, er tvivlsomt.
Der er nok sket visse forandringer på dens lange rejse.
Men oprindelig eller ikke, retten smager dejligt.

 


 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙